Nieuwsvergelijkervergelijker vergoedingen tandartskostentandartsverzekering wel nodig?

Vergelijker vergoedingen tandartskosten per verzekeraar

Met de vergoedingen-vergelijker tandartskosten kun je bij de lieve tandarts snel vinden wat een verzekeraar wel en niet vergoedt. Gebruik de handige tool hieronder.
Wees je wel bewust van de beperkingen. Heb je bijvoorbeeld wel een verzekering nodig? Als je een goed onderhouden gebit hebt, regelmatig (minimaal 1x per jaar) controles van je gebit en tandvlees laat verrichten en 1 tot 2x per jaar naar de mondhygiënist gaat om je gebit te laten reinigen, dan is het in de regel voordeliger om geen tandartsverzekering af te sluiten. Uiteraard zijn buitengewone kosten dan wel geheel voor eigen rekening, dus je loopt altijd een zeker risico.
Kinderen tot 18 jaar kunnen ‘kosteloos’ naar de tandarts en/of mondhygiënist. Voor hen worden bijna alle behandelingen vergoed vanuit je basisverzekering.

Wat zijn de voordelen van deze vergoedingen vergelijker?

Voor wie het toch verstandig lijkt om een verzekering af te sluiten tegen (te hoge) tandartskosten is er hieronder de handige vergelijker ingebouwd. Zoek per verzekeraar wat de vergoedingen zijn. Je kunt snel switchen tussen verzekeraars en de pakketten vergelijken. Het is een eerste stap in je oriëntatieproces. Neem de tijd en laat je eerst goed voorlichten voordat je een uitbreiding van je verzekeringspakket kiest of je tandartsverzekering afschaft.

Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Tandartsverzekering.nl

Wil je verder weten hoe een zorgverzekeraar scoort? Daarvoor heb je Zorgscore. Vergelijk ook op basis van de review scores van zorgverzekeringen wat de betrouwbaarheid is. Op elke pagina vind je het complete overzicht. Of lees meer over tandartsverzekeringen op de website van Kassa.

Hoe voorkom je problemen met de je mondgezondheid?

Daar vind je her en der op deze website informatie over. Zie bijvoorbeeld https://delievetandarts.nl/hoe-ontstaan-gaatjes/ en https://delievetandarts.nl/preventie-in-de-mondzorg/