Meedoen met De Lieve Tandarts?

Denk je dat je in aanmerking komt voor het keurmerk De Lieve Tandarts? Meld je dan aan voor de intake. Vooraf stellen we wel als voorwaarde dat je een minimale zorgscore 8 dient te hebben. Zie zorgscore.nl.
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen weer (regelmatig) naar de mondhygiënist en tandarts te gaan. We zijn onderweg, maar we kunnen extra hulp goed gebruiken. Zo streven we nog naar landelijke dekking omdat er in heel Nederland mensen wonen die een helpend handje nodig hebben om weer naar de tandarts te gaan. Bekijk hieronder de opties en lees meer over ons platform.

optie 1

Voor wie voldoende al patiënten heeft en/of ons platform wil ondersteunen
€65 per maand
 • Je eigen pagina op delievetandarts.nl
 • Word nog beter gevonden op Google dankzij de vermelding op onze site
 • Alle voordelen van ons netwerk, zoals via landelijke promotie
 • Meedoen met onze vacaturebank, word gematcht aan ‘lieve’ medewerkers
 • Deel onze berichten op social media als ‘lieve tandartspraktijk’
 • Opleidingsmogelijkheden

optie 2

Voor wie graag meer patiënten bereikt door promotie via De Lieve Tandarts
€119 per maand

De voordelen van optie 1 plus:

 • We maken en beheren een advertentiecampagne voor je praktijk met Google Ads. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het keurmerk en de verbinding met De Lieve Tandarts
 • Een persbericht en veel aandacht op social media bij de start
 • Elk jaar een of meer berichten via social media
 • Korting op een PRO abonnement op Zorgscore.nl

optie 3

Nieuwe website en Google Ads | Professionele communicatie en verzamelen reviews
€325 per maand
 • Inclusief de promotie via De Lieve Tandarts (zie opties 1 & 2)
 • Je eigen nieuwe website (geen setup kosten) Contract minimaal 3 jaar.
 • Beheer van je eigen Google Ads campagnes (excl. set up à €150,-)
 • Vermeldingen op tandarts.nl en zorgscore.nl (PRO-abonnement)
 • Optioneel: snel meer reviews verzamelen op Zorgkaart Nederland, Google, Tandarts.nl en/of KlantenVertellen. Vanaf €42,-
 • Optioneel: je eigen marketingmedewerker op afstand. Laat je communicatie verzorgen door een professioneel bureau. Vaste kosten, hoge kwaliteit. Lees hier meer. Vanaf €349,-

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de aanmelding en hoe weet je of je in aanmerking komt voor keurmerk De Lieve Tandarts?

Doe je mee aan onze missie? Wij komen dan voor een intake bij je langs op een tijdstip dat het jou en de praktijk schikt. Op basis van de criteria, reeds aanwezige kwaliteitskeurmerken en bestaande beoordelingen door patiënten kennen wij al dan niet ons keurmerk toe.

‘Lieve tandartsen’ zijn tandarts- en mondzorgpraktijken die de patiënt centraal stellen en de mondzorg en gezondheid van mensen op de eerste plaats hebben staan (zie criteria op deze pagina).

De term ‘lief’ is niet toevallig gekozen, maar geeft kernachtig en uitdagend weer waar volgens ons de tandartspraktijk aan dient te voldoen. Dat je lief bent kun je eigenlijk niet van je zelf zeggen, maar dat hoor je via de indirecte weg, dus van je patiënten.

Wat zijn de criteria voor een lieve tandarts- of mondzorgpraktijk?

We beoordelen onder meer aan de hand van de volgende criteria:

 • Is goed bereikbaar
 • Stelt wie angstig is op zijn/haar gemak
 • Is transparant over de behandeling én de kosten
 • Neemt de tijd voor elke patiënt
 • Stelt het belang van de patiënt voorop
 • Geeft een patiënt het gevoel van controle tijdens de behandeling
 • Doet al het mogelijke om een patiënt pijnloos te behandelen; welke vormen van verdoving zijn er?
 • In welke mate en met welke middelen spant de praktijk zich in voor preventie?
 • Wordt er gewerkt in vaste teams?
 • Relevante opleidingen?

Wat doet De Lieve Tandarts?

Wij verzorgen graag de promotie voor jouw tandartspraktijk. Een bevestiging van wat je al jaren in de praktijk brengt voor je patiënten. Potentiële nieuwe patiënten vertellen we via meerdere kanalen dat je ons keurmerk draagt. Nieuwe patiënten melden zich vervolgens bij je aan via ons platform of rechtstreeks bij je praktijk.

 1. De Lieve Tandarts matcht nieuwe patiënten met lieve tandartspraktijken en begeleidt indien nodig de patiënt bij het aanmelden of het maken van de afspraak.
 2. Het keurmerk en onze criteria zijn zichtbaar in je praktijk en via een speciale pagina op deze website brengen we je extra onder de aandacht.
 3. We besteden veel aandacht aan Lieve Tandartsen via o.a. sociale media en nieuwsbrieven.
 4. We posten veel berichten (ca. 2 per week) die mondzorg en preventie op een positieve manier over het voetlicht brengen
 5. We bieden extra’s vanuit ons netwerk, zoals vacatureplaatsing , relevante opleidingen voor de assistenten en congressen.

Welke promotiemogelijkheden zijn er?

Je kunt kiezen voor de beperkte optie 1. Dit is interessant voor praktijken die geen behoefte hebben aan online promotie, behalve de vermelding op delievetandarts.nl. Vanaf optie 2 komen daar het interview bij (met persbericht en publicatie op delievetandarts.nl), social mediapromoties en een beperkte Google Adscampagne op jouw locatie gericht. Dit wordt volledig bekostigd vanuit je abonnement. Al bij 5 nieuwe patiënten per jaar de investering waard. 
Voor wie meer promotie wil omdat er groeiambities zijn is er veel meer mogelijk met optie 3. Een eigen nieuwe website zonder voorinvestering, vermeldingen op relevante portals zoals zorgscore.nl en tandarts.nl en een grote Google Adscampagne ontworpen voor je praktijk, beheerd door ons en ingevuld met je eigen budget op maat. Je kunt ook tegen een meerprijs snel meer reviews laten verzamelen.  De Lieve Tandarts
  4.8
  Gebaseerd op 13 beoordelingen
  powered by Google
  Stephanie TermijnStephanie Termijn
  20:08 14 Mar 23
  Zo blij met Ilse zij begeleid mij echt heel goed. Dankzij haar weer stappen gemaakt! Ze neemt echt de tijd voor je en denkt mee. #dankbaar
  Mien Van LoonMien Van Loon
  06:28 15 Feb 23
  Ongelooflijk goede ervaring met Ilse! Bijzonder fijn dat ze mijn tandarts heeft gebeld om eea te verduidelijken, daarom ook een groot applaus voor mijn tandarts die dit zo goed heeft willen aanhoren! Ik ben benieuwd nu naar de eerstkomende afspraak, maar ga er nu al relaxter in!
  marleen simonsmarleen simons
  20:19 13 Jan 23
  Hallo ik heb mevrouw gepraat en ze heeft mij goed geholpen met erover te praten en wat de tandarts gaat doen en waarom ze het doen dus ik hoop dat ik het formulier vlug krijg en ik kan contact met haar opnemen als het toch niet goed heeft geholpen in ieder geval hartelijk bedankt
  Aniek GerritAniek Gerrit
  13:48 14 Dec 22
  Wat een onwijs fijne ervaring was dit! Door de toegankelijkheid en de betrokkenheid van vakvrouw Ilse heb ik -na 10 jaar- eindelijk de stap gezet om naar de tandarts te gaan! Ze heeft aandacht voor zowel mens als verhaal en laat je in eigen tempo de weg naar de tandarts bewandelen. Ze ondersteunt hierin waar nodig door haar kennis en ervaring. Ik voelde mij gezien, begrepen en geholpen en zou dan ook iedereen met een angst voor de tandarts dit van harte aanbevelen.
  Happynecks® ⠀Happynecks® ⠀
  13:30 20 Jul 22
  Erg sympathiek bedrijf, veel van onze klanten zijn aangesloten bij dit top-initiatief. Een fijn en veilig platform. top.
  Merel SMerel S
  17:05 25 Aug 20
  Een enorm fijn en veilig platform waar ik me direct op mijn gemak voel. Terecht gekomen bij een praktijk in Utrecht, waarbij ik snel te woord werd gestaan en alles duidelijk aan me werd uitgelegd. Aanrader!!
  Mark DudockMark Dudock
  20:57 21 Aug 18
  Goed initiatief. Vorige week bij een aangesloten organisatie geweest van De Lieve Tandarts voor een behandeling. Zeer vakkundig en bekwaam geholpen door een Lieve Tandarts ;-). Voor de behandeling werd duidelijk alle te nemen stappen besproken en ook tijdens behandeling goed geinformeerd over de voortgang.
  Bart LambertBart Lambert
  16:56 17 Jul 17
  Een nieuwe organisatie in de dentale branch met een goed idee en een nobel streven. Succes!!
  Maresa JacobseMaresa Jacobse
  11:32 17 Jul 17
  Fijne, oprechte begeleiding naar een lieve tandarts in mijn directe omgeving. Scheelt een hoop uitzoekwerk: ik kan gelijk naar de tandarts die het beste bij mij past en goed rekening houdt (onder meer met mijn angst voor de tandarts en tolerantie voor verdoving). Blij met dit initiatief!
  js_loader

  Ja, ik heb belangstelling voor deelname aan De Lieve Tandarts

  Meld je aan voor een vrijblijvende presentatie en intake van De Lieve Tandarts bij jou op de praktijk. (Reken op ca. 1,25 uur)