Ook meedoen met De Lieve Tandarts?

Dank je wel voor je belangstelling!
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen weer (regulier) naar de mondhygiënist en tandarts te helpen. Dat lukt best goed, ruim 9.500 mensen hebben de stap al genomen via onze bemiddeling, een veelvoud meldde zich rechtstreeks aan bij de praktijken met ons keurmerk. Maar we kunnen jouw hulp gebruiken.
Ook meedoen? Dat kan al vanaf €59,-. Lees hieronder over de opties.
Nieuw: alle praktijken met ons keurmerk die kiezen voor een pakket met online media krijgen korting op een PRO abonnement bij Zorgscore. Er zijn nu ook mogelijkheden om door ons je eigen website te laten maken en voordelig je Google Ads te laten beheren.

De missie van De Lieve Tandarts

Alles wat we ondernemen doen we vanuit onze missie. Die is helder en simpel. We willen zoveel mogelijk mensen weer (regelmatig) naar de tandarts laten gaan. Dit heeft er toe geleid dat wij meer dan 9.500 mensen hebben kunnen helpen via onze bemiddeling.

Wie zijn de patiënten van De Lieve Tandarts?

Onze ervaringen van de afgelopen jaren leren dat een deel hulp zoekt bij ons platform vanwege angst (ca. 25%). De overigen die zich bij ons melden doen dat omdat ze verhuisd zijn of omdat ze om uiteenlopende redenen soms al lang niet bij de tandarts of mondhygiënist zijn geweest. De meesten worden aangespoord door een bericht of advertentie van ons en melden zich rechtstreeks aan bij een aangesloten praktijk. Dit zijn patiënten die meestal geen bijzondere drempels ervaren om naar de tandarts te gaan.

Waarom melden patiënten zich bij De Lieve Tandarts?

Een veelvoud van de patiënten die onze bemiddeling hebben gevraagd heeft zich rechtstreeks aangemeld bij de aangesloten praktijken. Het keurmerk De Lieve Tandarts dat wij uitgeven onderstreept de kernwaardes van het werk in je praktijk. “De Lieve Tandarts” leidt ertoe dat mensen weer vertrouwen krijgen in de  stap naar de tandarts. Sommigen zijn al 10 jaar niet meer bij de tandarts geweest.

Ook meedoen met De Lieve Tandarts?

We zoeken samenwerking met tandarts- en mondzorgpraktijken die onze missie ondersteunen. Patiënten betalen niet voor onze bemiddeling. Aangesloten praktijken betalen een abonnement vanaf € 59,-  per maand (excl. btw). De meeste praktijken sluiten een abonnement af met alle online media voor € 109,- per maand (excl. btw). Al bij 5 nieuwe patiënten per jaar de investering waard.
Nieuw is de optie dat we in samenwerking met onze partner Zorgpromotor een pakket aanbieden waar je naast alle aandacht via De Lieve Tandarts verder volledig ontzorgd wordt qua marketing, pr en promotie.

optie 1

Voor wie voldoende patiënten heeft, slechts beperkt wil groeien en/of het platform wil ondersteunen
€59 per maand
 • Je eigen pagina op delievetandarts.nl
 • Word nog beter gevonden op Google dankzij de vermelding op onze site
 • Alle voordelen van ons netwerk, zoals via landelijke promotie
 • Meedoen met onze vacaturebank, word gematcht aan ‘lieve’ medewerkers
 • Deel onze berichten op social media als ‘lieve tandartspraktijk’
 • Opleidingsmogelijkheden

optie 2

Voor wie graag meer patiënten bereikt door promotie via De Lieve Tandarts
€109 per maand

optie 1 plus:

 • We maken en beheren een advertentiecampagne voor je praktijk met Google Ads. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het keurmerk en de verbinding met De Lieve Tandarts
 • Een persbericht en veel aandacht op social media bij de start
 • Elk jaar een of meer berichten via social media
 • Korting op een PRO abonnement op Zorgscore.nl

optie 3

Extra promotie gericht op conversie
€299 per maand
 • Inclusief de promotie via De Lieve Tandarts (zie box 1 & 2)
 • Je eigen nieuwe website (geen setup kosten) Contract minimaal 3 jaar.
 • Beheer van je eigen Google Ads campagnes (excl. set up à €150,-)
 • Vermeldingen op tandarts.nl en zorgscore.nl (PRO-abonnement)
 • (Optioneel: snel meer reviews verzamelen op Zorgkaart Nederland, Google, Tandarts.nl en/of KlantenVertellen. Vanaf €42,-)

optie 4

Voor wie de marketing graag helemaal wil uitbesteden
€349 per maand
 • Exclusief de promotie via De Lieve Tandarts
 • Aanbieding alleen voor leden van De Lieve Tandarts
 • Zorgpromotor verzorgt de marketing van je praktijk
 • Je eigen online communicatieteam helemaal tot je beschikking
 • Online communicatie op een duurzame manier
 • Normale prijs €399,-

Veelgestelde vragen van tandartsen en andere mondzorgprofessionals

Hoe werkt de aanmelding en hoe weet je of je in aanmerking komt voor keurmerk De Lieve Tandarts?

Doe je mee aan onze missie? Wij komen dan voor een intake bij je langs op een tijdstip dat het jou en de praktijk schikt. Op basis van de criteria, reeds aanwezige kwaliteitskeurmerken en bestaande beoordelingen door patiënten kennen wij al dan niet ons keurmerk toe.

‘Lieve tandartsen’ zijn tandarts- en mondzorgpraktijken die de patiënt centraal stellen en de mondzorg en gezondheid van mensen op de eerste plaats hebben staan (zie criteria op deze pagina).

De term ‘lief’ is niet toevallig gekozen, maar geeft kernachtig en uitdagend weer waar volgens ons de tandartspraktijk aan dient te voldoen. Dat je lief bent kun je eigenlijk niet van je zelf zeggen, maar dat hoor je via de indirecte weg, dus van je patiënten.

Wat zijn de criteria voor een lieve mondzorgprofessional?

We beoordelen onder meer aan de hand van de volgende criteria:

 • Is goed bereikbaar
 • Stelt wie angstig is op zijn/haar gemak
 • Is transparant over de behandeling én de kosten
 • Neemt de tijd voor elke patiënt
 • Stelt het belang van de patiënt voorop
 • Geeft een patiënt het gevoel van controle tijdens de behandeling
 • Doet al het mogelijke om een patiënt pijnloos te behandelen; welke vormen van verdoving zijn er?
 • In welke mate en met welke middelen spant de praktijk zich in voor preventie?
 • Wordt er gewerkt in vaste teams?
 • Zijn er relevante opleidingen waar de teamleden aan meedoen?

Wat doet De Lieve Tandarts?

Wij verzorgen graag de promotie voor jouw tandartspraktijk. Een bevestiging van wat je al jaren in de praktijk brengt voor je patiënten. Potentiële nieuwe patiënten vertellen we via meerdere kanalen dat je ons keurmerk draagt. Nieuwe patiënten melden zich vervolgens bij je aan via ons platform of rechtstreeks bij je praktijk.

 1. De Lieve Tandarts matcht nieuwe patiënten met lieve tandartspraktijken en begeleidt indien nodig de patiënt bij het aanmelden of het maken van de afspraak.
 2. Het keurmerk en onze criteria zijn zichtbaar in je praktijk en via een speciale pagina op deze website brengen we je extra onder de aandacht.
 3. We besteden veel aandacht aan Lieve Tandartsen via o.a. sociale media en nieuwsbrieven.
 4. We posten veel berichten (ca. 2 per week) die mondzorg en preventie op een positieve manier over het voetlicht brengen
 5. We bieden extra’s vanuit ons netwerk, zoals vacatureplaatsing , relevante opleidingen voor de assistenten en congressen.

Welke promotiemogelijkheden zijn er?

Je kunt kiezen voor de beperkte optie 1. Dit is interessant voor praktijken die geen behoefte hebben aan online promotie, behalve de vermelding op delievetandarts.nl. Vanaf optie 2 komen daar het interview bij (met persbericht en publicatie op delievetandarts.nl), social mediapromoties en een beperkte Google Adscampagne op jouw locatie gericht. Dit wordt volledig bekostigd vanuit je abonnement. Al bij 5 nieuwe patiënten per jaar de investering waard. 
Voor wie meer promotie wil omdat er groeiambities zijn is er veel meer mogelijk met de opties 3 en 4. Complete pakketten met een eigen nieuwe website zonder voorinvestering, vermeldingen op relevante portals zoals zorgscore.nl en tandarts.nl en een grote Google Adscampagne ontworpen voor je praktijk, beheerd door ons en ingevuld met je eigen budget op maat. Je kunt ook tegen een meerprijs snel meer reviews laten verzamelen.
Wil je tenslotte qua communicatie helemaal ontzorgd worden? Ook dat kan. Daarvoor is onze succesvolle samenwerking met Zorgpromotor. Je eigen communicatieteam voor handen, met diverse extra opties.Ja, ik heb belangstelling voor deelname aan De Lieve Tandarts

Meld je aan voor een vrijblijvende presentatie en intake van De Lieve Tandarts bij jou op de praktijk. (Reken op ca. 1,25 uur)

I am raw html block.
Click edit button to change this html