Podcast De Lieve Tandarts

Eind 2020 startten we met een reeks podcasts over lieve mondzorg in Nederland. Preventie, tandheelkunde voor speciale doelgroepen, bijzondere tandheelkunde, de nieuwe tandarts, alles komt aan bod. De tweede podcast verscheen in 2021. Op deze pagina vind je ook radio-interviews van de afgelopen jaren terug en een interessante podcast van Earworks over angst voor de tandarts.

studio2

Aflevering 2

Praktijkhoudster en tandarts Amée was jaren geleden de allereerste tandarts in Alkmaar en een van de eersten in Nederland die het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst nam. Haar verhalen maakten indruk: van haar insteek voor betere mondzorg tot hoe ze het vertrouwen won van een getraumatiseerde patiënt.

image

Aflevering 1

De Lieve Tandarts is een platform dat al 3 jaar aan de weg timmert om zoveel mogelijk mensen de stap te laten nemen naar goede mondzorg. Mensen die jarenlang de drempel om te gaan te hoog achtten, patiënten die gewoon een zetje nodig hadden, ouders van kinderen die niet wisten dat mondzorg tot 18 jaar min of meer gratis is. Host Stefan praat met oprichter Jan Henk Nawijn over het platform, de voordelen en learnings ervan en de uitdagingen voor de toekomst.

Angst voor de Tandarts

Podcast over angst voor de tandarts en hoe je ervan af komt.

Bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde is er bijzonder veel kennis over tandartsangst. Het is geen goed idee om je zomaar onder narcose te laten helpen zonder dat je iets doet aan je angst. Luister naar de podcast, ook over succesvolle behandelmethodes. Overigens wordt er niet veel aandacht besteed aan een zeer succesvolle behandelmethode, EMDR.

© Janita Sassen / MAX

Radio 5 Wekker-Wakker-Weekend

Hier vind je een linkje naar een radio-interview van vlak na de start van platform De Lieve Tandarts, op Radio 5 op 23-10-2017. Wekker-Wakker-Weekend. Gesprek met Manuela Kemp en Henk Mouwe. Credits foto © Janita Sassen / MAX

Schermafbeelding 2021-01-05 om 16.50.34

Anouk door de Morgen, RTV Drenthe

In oktober 2018 vond een interview plaats op Radio Drenthe. Anouk stelt pittige vragen in haar programma.

Interview met RTV Drenthe Anouk van 26 oktober 2018. (Start met luisteren van 41:18)