Over De Lieve Tandarts

Al 5 jaar mogen we mensen helpen die de stap naar de tandarts maar moeilijk kunnen zetten. Ben je ontevreden over je eigen tandarts? Of ben je bang voor de tandarts? Wij helpen je gratis met de stap naar een lieve tandarts bij jou in de buurt.

Maak kennis met De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn | directeur De Lieve Tandarts B.V.
Jan Henk Nawijn

Initiatiefnemer, dagelijkse leiding

Anneli Belovics

Freelancer | Account management

Ilse Vaessen
Ilse Vaessen

Freelancer | Cursussen voor assistenten

Mark Ogertschnig

Freelancer | Marketing en strategie

Maresa Jacobse

Freelancer – Tekst en communicatie

Fabian Bijman

Freelancer – Persberichten

Over de Lieve Tandarts

Wist je dat meer dan drie miljoen mensen in Nederland niet regelmatig naar de tandarts gaan?  800.000 Nederlanders gaan zelfs helemaal niet meer omdat ze de stap niet kunnen maken omdat ze dat te lastig vinden. Dat kan anders!
De Lieve Tandarts is een platform met de missie om zoveel mogelijk Nederlanders weer te laten stralen. We kunnen je via een lieve tandarts of mondhygiënist die we goed kennen helpen aan een prachtig gebit en een gezonde mond.

De Lieve Tandarts is een landelijk platform waarbij ca. 100 tandarts- en mondzorgpraktijken zijn aangesloten. Wij nemen drempels weg door mensen te helpen de stap naar de tandarts weer te zetten. De term en het keurmerk de lieve tandarts helpen daarbij. Inmiddels hebben door onze bemiddeling ruim bijna 7500 mensen de weg weer gevonden naar goede, preventieve mondzorg in een praktijk die aangesloten is bij ons platform.
We bezoeken alle praktijken die zich aanmelden en bepalen door een onderzoek en een uitvoerige intake of de praktijk voldoet aan onze criteria.
Patiënten betalen niet voor onze bemiddeling. Dat doen de tandarts- en mondzorgpraktijken die meedoen.

Ben je bang voor de tandarts? Of heb je last van andere drempels? Neem contact met ons op. In heel veel gevallen kunnen we je helpen en is de stap zo gezet. Om welke reden je ook niet (meer) naar de tandarts gaat, wij helpen je op weg.
Er is geen enkele reden om je te schamen voor je gebit of de achterstand die je hebt opgelopen met het vermijden van behandelingen. Er zijn goede manieren om van je angst af te komen. Maak ook de stap. Het is in het belang van je eigen gezondheid en welbevinden.

Vind hier je lieve tandarts bij jou in de buurt.

Lees meer over manieren om van je tandartsangst af te komen. Dat kan bijvoorbeeld door EMDR toe te passen. Lees hier meer over deze succesvolle behandelingsmethode. Je kunt ook alvast een kort testje doen om erachter te komen hoe angstig je nu echt bent. Kijk dan op deze pagina. 

We zoeken momenteel praktijken die de mensen die zich bij ons aanmelden willen helpen. Als je onze missie ondersteunt en bereid bent je te afficheren als lieve tandarts ben je van harte welkom! We komen graag bij je langs voor de intake (ca. 1,5 uur) en bepalen dan of je praktijk geschikt is. We zoeken nog tandartspraktijken in Groningen, Assen, Heerenveen, Sneek en bijvoorbeeld tandartsen in Den Helder, Schagen, Hoorn of Enkhuizen. Ook mogen tandartsenpraktijken in Heerhugowaard, Zwolle, Harderwijk, Rotterdam of Coevorden zich aanmelden. We krijgen regelmatig verzoeken van patiënten die in deze steden op zoek zijn naar een lieve tandarts.

Ben je een lieve tandarts?

Dan zijn we op zoek naar jou. We kunnen weer op pad voor de intakes. Dus meld je aan! Bekijk eerst onze informatiepagina voor tandartsenpraktijken die interesse hebben in deelname aan De Lieve Tandarts. Meer informatie vind je hier.