Wat is een lieve tandarts?

Wij gaan ervan uit dat elke tandarts zijn of haar uiterste best doet om patiënten te helpen. Een lieve tandarts zet net een stapje extra. In een ideale wereld zijn alle tandartsen lieve tandartsen. Wij hanteren een aantal criteria om te bepalen of een tandarts een keurmerk van ons krijgt.

Bijvoorbeeld:

  • Communicatie: hoe goed is de tandarts bereikbaar? Hoe vriendelijk word je te woord gestaan? Krijg je een reminder voor een afspraak, zoals via sms, e-mail of telefoon? Is er een duidelijke website met foto’s van de praktijk en/of het team?
  • Uitstraling: hoe ziet de wachtkamer eruit? Is deze geschikt voor zowel kinderen als volwassenen? Is er een receptie?
  • Behandeling: heb je vooraf inzicht in de kosten, indien gewenst? Hoe gaat de tandarts met angst om? Hoe gaat de tandarts met kinderen om? Hoe behandelt de tandarts gehandicapten of mensen met speciale zorgwensen? Zijn er meerdere manieren van behandelen/verdoven mogelijk? Hoe geduldig en vriendelijk is/blijft de tandarts?

De volledige lijst met criteria is iets langer dan hierboven, en we kijken ook naar bestaande beoordelingen van de praktijk. Wij verwachten dat een lieve tandarts zich inleest in nieuwe, mogelijk prettigere manieren van verdoven/behandelen. Bij de lieve tandartsen in ons bestand valt met name op hoe geduldig zij zijn met angstpatiënten, hoe prettig zij omgaan met kinderen, en hoe zij zich aanpassen aan de wensen van elke patiënt.

 

Wat heb ik aan de lieve tandarts?

Het idee achter de lieve tandarts is dat je (weer) met regelmaat naar de tandarts gaat. Wij helpen je hiermee. Dit doen we op de manier die bij jou past.

Een kort overzicht:

  • Doorverwijzing naar een coach, psycholoog, en/of iemand die je kan helpen bij angstklachten.
  • Zoeken naar tandartsen die specialistische zorg aanbieden, zoals onder narcose behandelen of op een andere manier verdoven/pijn verlichten dan de norm is.
  • Rekening houden met hoe veel/weinig afleiding gewenst is (met bijvoorbeeld tv-schermen of muziek in de behandelkamer).

We vinden, kortom, de tandarts die bij je past. Dit is persoonlijk. Voor de één moet dat iemand zijn die een grap klaar heeft (ter afleiding), een ander kan juist een serieuze en strengere tandarts waarderen die per stap uitlegt waar hij/zij mee bezig is.

 

Hoe kan ik me aanmelden bij een lieve tandarts?

Je kunt je op meerdere manieren aanmelden bij een lieve tandarts(praktijk). Via het menu zoek je de lieve tandarts die het dichtst bij je in de buurt zit. Vervolgens kun je naar de eigen website van deze tandarts, je kunt de tandarts bellen, of je vult het formulier op de pagina in.

 

Moet ik eerst langs bij een tandarts of kan ik me ook digitaal inschrijven/aanmelden?

Je kunt je digitaal of telefonisch aanmelden bij een lieve tandarts. Hiervoor ga je naar de eigen website van deze tandarts, je kunt de tandarts bellen, of je vult het formulier op de pagina in. Mocht er aanvullende informatie nodig zijn, dan neemt de tandarts contact met je op. Na inschrijving kun je een eerste (intake)afspraak maken. Voor de inschrijving zelf hoef je je echter niet vooraf te melden bij de praktijk zelf.

 

Hoe kan ik gelijk een afspraak maken bij een lieve tandarts?

Neem hiervoor direct contact op met de lieve tandarts waar je je uiteindelijk ook in wilt schrijven. Als je aangeeft dat je bij je intakeafspraak direct geholpen wilt worden, dan kan de tandarts hier rekening mee houden.

 

Waar kan ik met spoed terecht?

Op de website van je lieve tandarts vind je een spoednummer dat je kunt bellen. Heb je nog geen lieve tandarts? Zoek de dichtstbijzijnde lieve tandarts in dit overzicht.

 

Welke garanties kunnen jullie mij geven?

Op het moment dat je contact met ons opneemt, nemen wij op korte termijn contact met jou op. We vragen naar eventuele klachten, angsten, wensen en hoe je het beste geholpen bent. Daarna gaan we op zoek naar een lieve tandarts van wie wij denken dat hij of zij het beste bij je past. Wij garanderen dat we er alles aan doen om te zorgen dat je zo ontspannen mogelijk naar de afspraak gaat. Indien nodig schakelen we daar een professional bij in die je begeleidt.

 

Waarom vragen jullie een bijdrage aan tandartsen?

Als wij ervan overtuigd zijn dat een tandarts lief is (zie ‘wat is een lieve tandarts?’), vragen wij of deze tandartsen ons initiatief willen steunen. Op het moment dat zij dit doen, zetten we hen op de website extra in het zonnetje. Het is niet zo dat tandartsen een plekje of het keurmerk kunnen ‘kopen’. Wij wijzen dan ook zeker tandartsen (en hun bijdrage) af als zij niet aan onze criteria voldoen. Voor ons is het belangrijker dat iedereen die van onze dienst gebruikmaakt echt bij een lieve tandarts terecht komt. Eventuele klachten over aangesloten tandartsen nemen wij dan ook serieus.

 

Waarom zie ik geen lieve tandarts bij mij in de buurt?

Wij geven op deze website een podium aan tandartsen die ons initiatief ondersteunen en die daarnaast meerdere keren door ons bezocht zijn. Hierdoor willen wij de kwaliteit en de ‘liefheid’ van de tandartsen waarborgen. We hebben nog niet alle tandartsen van Nederland kunnen bezoeken en willen wel persoonlijk de kwaliteit vaan ons keurmerk waarborgen. Er zullen dus na verloop van tijd meer tandartsen op de website komen.

We hebben aan de hand van uitgebreid reviewonderzoek en persoonlijk contact met tandartsen ook een selectie gemaakt van lieve tandartsen. Deze selectie is aanzienlijk groter dan het aantal tandartsen dat op de website staat. Hierdoor kunnen wij in goed overleg met zowel jou als de tandarts een goede match vinden. Zo brengen we je naar de lieve tandarts die het beste bij je past. Neem dus contact met ons op als je geen lieve tandarts bij je in de buurt vindt.

 

Waarom staat mijn lieve tandarts er niet bij?

Heb je al een lieve tandarts? Fijn! Je kunt hem of haar wijzen op dit initiatief. Mogelijk is deze tandarts al bij ons bekend maar hebben wij de praktijk nog niet bezocht. Het kan ook zijn dat we deze tandarts nog niet kennen. In dat geval maken wij graag kennis met hem of haar. Ons doel is tenslotte om zoveel mogelijk lieve tandartsen in Nederland te kennen, zodat we meer mensen naar een lieve tandarts kunnen sturen.

 

 

Disclaimer

De Lieve Tandarts doet er alles aan om juiste, volledige en actuele informatie te geven. Hierin is De Lieve Tandarts afhankelijk van informatie door derden, zoals openbare informatiebronnen en zorgverleners. De Lieve Tandarts kan mede om die reden niet aansprakelijk worden gesteld voor tekortkomingen en eventueel daaruit voortvloeiende klachten, schade c.q. kosten veroorzaakt door derden, zoals zorgverleners. De Lieve Tandarts behandelt alle informatie en gegevens vertrouwelijk en zal niets aan anderen kenbaar maken zonder dat hiervoor toestemming is gegeven.

In het kader van je privacy vragen we je nadrukkelijk geen vertrouwelijke en/of medische gegevens met ons te delen. Geef aan dat we je mogen bellen als je wilt dat we je helpen bij je aanmelding of overstap naar een lieve tandarts. Zie voor onze privacyverklaring https://www.delievetandarts.nl/j/privacy