Aanbevolen door De Lieve TandartsGroningenInterviewLocatiesNieuwsPreventieHA Tandartsen Groningen | Nolle en Sinan

Hooghiemstra en Aldunein Tandartsen in Groningen draagt vanaf het najaar van 2022 het keurmerk De Lieve Tandarts. Tandarts Nolle Hooghiemstra vertelt wat het voor hem en alle collega’s inhoudt om een lieve tandartspraktijk te zijn: “Iedereen is hier welkom. Gezinnen, jongeren, en zeker ook ouderen.”

Nooit ‘nog even doorbijten’

De tandartsen hebben een duidelijke visie op vriendelijke mondzorg. “Als lieve tandarts geef je natuurlijk openheid en duidelijkheid,” vertelt Nolle. “Je bespreekt alles, van de kosten tot de behandeling zelf, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn.”

Daarnaast geeft hij samen met zijn collega’s de regie aan de patiënt. “We gaan nooit voorbij aan het gevoel van wie er in de stoel ligt,” licht Nolle toe. “Handopsteken betekent stoppen. We letten op lichaamstaal zodat we weten wanneer we even rust moeten inbouwen.”

Hij zal dan ook nooit ‘nog even doorbijten’ uit de traditionele tandheelkunde toepassen. “Als je echt oog hebt voor hoe iemand zich voelt houd je altijd rekening met zijn/haar gevoelens tijdens de behandeling.”

Inclusiviteit bij HA: van Gewoon Gaaf! tot protheses

“Twee jaar terug verhuisden we naar een nieuw pand,” vertelt Nolle. “Sindsdien blijven we kijken naar hoe we alles zo huiselijk mogelijk maken.” De huiselijkheid is één aspect van het welkom dat de praktijk wil bieden. Ook als het om de behandelingen gaat, is het aanbod zo inclusief mogelijk.

“Voor jonge gezinnen werken we met Gewoon Gaaf! als programma voor de kinderen,” licht Nolle toe. Het is voor HA Tandartsen verder van belang dat het aanbod van jong tot oud klopt, waarbij ook in protheses kan worden voorzien voor wie daaraan toe is. “Het is fijn als mensen zich hier thuis kunnen voelen,” vult Nolle aan. “We helpen graag iedereen.”

Gezondheid voorop

In de praktijk in Groningen is naast een preventie- en een paro-preventie-assistent ook een mondhygiënist aanwezig. “We adviseren altijd een bezoek aan de mondhygiënist,” vertelt Nolle. “Hiermee proberen we monden preventief gezonder te houden.”

Zie ook: waarom naar de tandarts en de mondhygiënist?

Vooruitblik binnen de tandheelkunde

HA Tandartsen werkt in Groningen ook met moderne hulpmiddelen in aansluiting op de digitalisering. “We verwachten dat het monitoren van de mondgezondheid steeds vaker digitaal zal verlopen,” vertelt Nolle. 

Hij hoopt daarnaast op duurzame oplossingen voor de mondgezondheid. “Hygiëne staat altijd voorop,” zegt hij. “Ik hoop daarom dat er op termijn een duurzame oplossing komt voor wegwerpartikelen. Daarin voorzie ik nog wel een extra stap naar meer aandacht voor het milieu, die overigens nooit ten koste mag gaan van de hygiëne.”

Woon je in Groningen of omgeving?

Voor een lieve tandarts in Groningen kun je terecht bij HA Tandartsen. Deze praktijk heeft momenteel ruimte voor nieuwe patiënten.

Vrijblijvend kennismaken bij HA Tandartsen Groningen kan door aanmelding via delievetandarts.nl of rechtstreeks via hatandartsen.nl.

Meer weten? Neem contact op met De Lieve Tandarts.