Aanbevolen door De Lieve TandartsBlogsPreventie

Het lijkt een gezonde trend: mensen die naast de tandarts ook de mondhygiënist bezoeken. Wat voor voordelen levert dit op? Moet je naar beide toe?

Wat doet een mondhygiënist?

Om de vraag te beantwoorden, is het nodig om meer te weten over de mondhygiënist. Want wat doet deze professional eigenlijk?

Zeker omdat veel mondhygiënisten bij de praktijk van de tandarts in’wonen’, lijken de bezoeken soms op elkaar. Het belangrijkste verschil met de tandarts is dat de mondhygiënist zich vooral richt op de verzorging van je gebit met preventieve gebitscontroles en advies over mondhygiëne. Tijdens een bezoek kan je gebit worden gereinigd, zodat er minder tandplak is. Daarnaast kan de mondhygiënist je tanden polijsten; daardoor ogen je tanden een stuk witter ogen.

Het dreamteam voor je tanden

Kort gezegd is de samenwerking tussen een tandarts en een mondhygiënist een perfecte combinatie van preventie en effectieve mondzorg. Een 31-jarige vrouw uit Alkmaar omschreef het als volgt: “Ik ga eerst langs de mondhygiënist en direct daarna naar mijn controle-afspraak bij de tandarts. Zo kom ik bij de tandarts binnen met een stralende lach, en doordat alle oneffenheden weg zijn, kan de tandarts beter zien wat er aan mijn gebit moet gebeuren.”

Een halfjaarlijks bezoek aan zowel de mondhygiënist als de tandarts geeft je dus een volledige check-up en reiniging waarmee je je mond extra gezond houdt.

Lieve mondhygiënist?

Via delievemondhygiënist.nl vind je zelfstandige mondhygiënistenpraktijken waar je met persoonlijke aandacht wordt geholpen.

De meeste mondhygiënisten werken in een tandarts- of mondzorgpraktijk waar je ook de tandarts aantreft – dus als je een lieve tandarts zoekt en je daar inschrijft, kun je informeren naar de aanwezigheid van een mondhygiënist.

Klik hieronder voor het volledige overzicht van lieve tandartsen.