MondzorgNieuwsPreventiezorgverzekering

Meer tanden getrokken: tandarts ziet nu al gevolgen van geldgebrek. Veel tandartsen zien dat mensen wegblijven vanwege geldproblemen. 

Teleurstellende berichten in de Gelderlander en bij de NOS.

Veel patiënten komen door geldgebrek in de problemen en kiezen om die reden voor het trekken van kiezen en tanden of blijven helemaal weg. Veel mensen blijven rondlopen met pijn en ontstekingen. Totdat ze het besluit nemen om de pijnlijke kiezen of tanden te laten trekken. Maar vaker nog wordt de tandarts gemeden.
Het vreemde is dat een kunstgebit bijna geheel wordt vergoed uit de basisverzekering terwijl het voorkomen van problemen met je mondgezondheid betaald moet worden uit je aanvullende verzekering. Onterecht, vindt De Lieve Tandarts.
Preventieve zorg zou juist gratis of zo goedkoop mogelijk moeten zijn. Waarom wordt deze niet vergoed uit de basisverzekering zoals mondzorg voor kinderen? Het is onbegrijpelijk dat de KNMT gekant is tegen de terugkeer van de basale tandartskosten/preventieve mondzorgkosten in de basisverzekering. Minister Kuipers is het daarmee eens, maar hij wil wel meer geld vrij maken voor kwetsbare groepen, minima en de jeugd.

Op onze website lees je veel over preventie. Verder kunnen we je helpen om weer naar de tandarts te gaan. Ook als je angstig bent.
Ben je nog bezig met je nieuwe zorgverzekering? Of wil je niet overstappen? Kijk eens hier.