NieuwsPreventie

Van 15 tot 22 maart is het de week van de mondhygiënist

Zoals in de hele zorg gaat het ook in de mondzorg steeds vaker over preventie. Dit houdt in dat je probeert problemen met je (mond)gezondheid te voorkomen. De meeste tandartspraktijken hebben wel een mondhygiënist in de praktijk. Hij of zij zorgt ervoor, vaak in samenwerking met preventie assistenten, dat je mondgezondheid op orde blijft. Daartoe krijg je tips en – als je dat wilt – uitgebreide instructie om goed te poetsen. Want daarmee gaat het best vaak fout. Je denkt dat het wel lost loopt en dat je de belangrijkste plekjes wel voldoende poetst. Maar meestal valt daar best wat aan te verbeteren.

Daarnaast zijn er ook zelfstandige mondhygiënisten met een eigen praktijk. Deze vind je op delievetandarts.nl maar ook op delievemondhygiënist.nl

Met poetsen alleen kom je er niet!

Een gezonde mond bloedt niet, ruikt niet en bevat geen gaatjes.
De Lieve Tandarts raadt je aan om 2 keer per jaar naar de mondhygiënist te gaan. Als je rookt is soms zelfs 3 keer per jaar aan te raden. Je mondgezondheid is belangrijk. Maar je mond is ook een spiegel van je algehele gezondheid. Ook daarom is het goed je mond regelmatig te laten bekijken door een mondhygiënist.

We raden aan om daarnaast tenminste 1 keer per jaar je gebit te laten controleren door een tandarts.

* Tot 18 jaar wordt de mondhygiënist volledig vergoed vanuit de basisverzekering.
* Voor de mondhygiënist is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Lees over de ideale combinatie tandarts én mondhygiënist verder op deze pagina.