Aanbevolen door De Lieve TandartsGebitsverzorgingMondverzorgingMondzorgNieuwsPreventiede mond niet vergeten campagne voor ouderen de lieve tandarts

Op 18 oktober is de campagne ‘De mond niet vergeten’ gestart. Want vergeten wij niet iets bij de zorg voor onze ouderen? Het (kunst)gebit blijkt soms een ondergeschoven kindje. Aandacht voor de mond is dan ook de grote pijler van de campagne.

Het hele jaar door blijft de mondzorg belangrijk, zowel voor ouderen als voor iedereen. In ons dossier Mondzorg voor ouderen en Houd de oude mond gezond delen wij tips en meer informatie hierover. Daarnaast steunen wij de campagne ‘De mond niet vergeten’, waarin onder meer tips worden gegeven aan mantelzorgers en er een gratis online magazine is uitgebracht.

 

Over de campagne

De campagne ‘De Mond Niet Vergeten’ wil het belang van mondverzorging bij thuiswonende (kwetsbare) ouderen onder de aandacht brengen. De campagne richt zich direct tot ouderen en hun mantelzorgers. Het is een initiatief van de stichting De Mond Niet Vergeten.

 

Hulp bij mondzorg voor ouderen

Voor handige links, een magazine, tips en een test kan iedereen terecht op demondnietvergeten.nl. Zo vind je er onder meer stappenplannen voor meer aandacht voor de poetsen en de prothese.

 

Verder lezen over ouderenzorg

Benieuwd naar wat u kunt doen om ouderen in uw (naaste) omgeving te helpen? Hieronder vindt u handige links naar informatieve bronnen.