Bloedend tandvleesNieuwsTerugtrekkend tandvleesJe tandvlees gezond houden?

Heb je wel eens last van bloedend tandvlees als je poetst of flosst? Dit is een teken dat je tandvlees niet gezond is. Maar wat is tandvlees eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor je tanden en mond?

Tandvlees is het zachte weefsel dat je tanden omringt. Eigenlijk vormt het met je kaak het fundament. Het beschermt de wortels van je tanden en houdt ze stevig in de kaak. Tandvlees is ook belangrijk omdat het bacteriën tegengaat die je tanden kunnen aantasten.

Roze en stevig tandvlees

Een gezonde mond begint bij gezond tandvlees. Dit betekent dat het roze en stevig moet zijn en niet bloeden als je poetst of flost. Als je tandvlees rood, gezwollen of bloedend is, betekent dit dat er iets niet goed is en dat je het moet laten controleren door een tandarts of mondhygiënist.
Om je tandvlees gezond te houden, is het belangrijk om goed te poetsen en flossen. Dit verwijdert de bacteriën en plaque die op je tanden en tandvlees kunnen blijven zitten. Het is ook belangrijk om gezonde voeding te eten en genoeg water te drinken om je mond hydrateren.

APK van je mondgezondheid

Verder is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist te gaan voor controles en professionele reiniging. Zij kunnen eventuele problemen snel opsporen en behandelen voordat ze erger worden.

De kosten van regelmatige mondzorg

Wist je dat mondzorg door de mondhygiënist, de tandarts en de preventieassistent tot je 18e gratis is?
Preventieve mondzorg kost je als volwassene jaarlijks nog geen €15 per maand. Regelmatig onderhoud is nodig, daarmee houd je de kosten onder controle. Ga dus elk half jaar. Eigenlijk krijg je een soort halfjaarlijkse apk van je mondgezondheid.

Maak je afspraak hier.