Aanbevolen door De Lieve TandartsInterviewLeendeNieuwsteam volmondig leende

Zo goed mogelijk mensen helpen: dat is de insteek van Volmondig Leende. In deze lieve tandartspraktijk komen mensen die eerder niet meer durfden alsnog terug. “Het grootste compliment vind ik mensen die met een blij gezicht weer naar buiten gaan,” vertelt tandarts en praktijkeigenaar Noëlle van der Veen. “Want als je mensen goed helpt, komen ze met meer vertrouwen terug.”

Frisse aanpak voor meer vertrouwen

In 2020 nam Noëlle de praktijk van voormalig tandarts Loeffen over en werd het Volmondig Leende. Alles werd verbouwd, zodat het pand voldeed aan de eisen van nu. “In deze nieuwe omgeving is extra aandacht voor wie angstig is,” vertelt Noëlle. “Want 9 op de 10 personen heeft in kleine of grote mate angst voor de tandarts.”

De wachtruimte oogt dan ook als een huiskamer, waar onder meer informatie wordt gegeven over verantwoord zorgen voor je gebit. Door persoonlijke aandacht in een prettige sfeer, voelt het merendeel zich al gelijk op hun gemak. Voor wie angst blijft houden, heeft de praktijk oplossingen: van persoonlijke begeleiding tot lachgassedatie en behandeling onder narcose. “We hebben alles opgezet om iedereen te kunnen helpen.”

Persoonlijke focus

Wie bij Volmondig Leende naar de praktijk komt, wordt echt gezien. Noëlle merkt aan de spontane opmerkingen dat het werkt: van ‘ik ben hier geen nummer’ tot ‘oh, wat een fijn team’. De praktijk wil dan ook af van eerdere stereotyperingen: ook mensen met trauma’s van de schooltandarts of medische ingrepen mogen zich hier veilig voelen.

En dat is terug te zien in de opbouw. “Elke behandeling gaat hier stap voor stap,” vertelt Noëlle. “Wie veel angst heeft, kan in het uiterste geval bijvoorbeeld onder narcose. In principe doen we dit om het gebit in orde te krijgen zodat daarna het onderhoud zonder narcose kan. Je hebt dan namelijk een veel betere uitgangspositie om het vertrouwen verder op te bouwen.”

Volmondig fabels verhelpen

Preventie toepassen en informatie geven ziet Volmondig Leende ook als een belangrijke taak. “Een fabel die wij vaak horen is ‘De wolf in de mond hebben’,” vertelt Noëlle. “Mensen denken dat je veroordeeld bent tot een slecht gebit. Met poetsen, gezond eten en regelmatig je gebit laten nakijken kun je juist prima voor je tanden zorgen.”

De fabel dat de tandarts iemand is om angst voor te hebben, speelt in het algemeen al minder. Toch kan het onder meer door lieve tandartspraktijken als Volmondig Leende nog een stuk beter worden. “Uiteindelijk willen we iedereen helpen,” vertelt Noëlle. “We geven het vertrouwen weer volledig terug.”

Woon je in Leende of omgeving?

Voor een lieve tandarts in Leende kun je terecht bij Volmondig Leende. Er is momenteel ruimte voor nieuwe patiënten. Vrijblijvend kennismaken kan door aanmelding via delievetandarts.nl of rechtstreeks via volmondig-leende.nl.