EMDR* wordt toegepast bij volwassenen en kinderen die een traumatische ervaring hebben ondergaan en daardoor een bepaalde angst hebben ontwikkeld die niet vanzelf overgaat. In de meeste gevallen is een intensieve behandeling niet nodig. Je bent niet de enige met angst. Weet in elk geval dat er veel is veranderd in de mondzorg de afgelopen jaren.

Op onze website vind je tandartsen en andere mondzorgprofessionals die veel ervaring hebben in het omgaan met mensen die angstig zijn. Klik hier voor het actuele overzicht. Mocht je de stap zelf niet kunnen maken, neem dan contact met ons op.

 

Heb je een lieve tandarts of mondhygiënist gevonden maar blijft naar de praktijk komen heel moeilijk, bijvoorbeeld doordat je angst hebt door de vroegere schooltandarts, een andere medisch professional (zoals als de huisarts), of door verhalen van anderen met slechte ervaringen? Wellicht kan EMDR uitkomst bieden. Door EMDR worden vervelende herinneringen en associaties die je mogelijk met mondzorg hebt minder krachtig. De angst overspoelt je minder, je verwerkt de negatieve ervaringen door ze neutraler ‘weg te schrijven’.

 

Sommige tandartspraktijken bieden de behandeling zelf aan, zoals in Tilburg (klik hier voor Tandartspraktijk Tilburg).

Heel veel specifieke informatie over EMDR en angst voor de tandarts lees je hier.

 

Werkt EMDR ook voor kinderen met angst voor de tandarts?

In onderstaande video kom je meer te weten over EMDR en kinderen.

 

 

Hoe werkt EMDR in de praktijk?

 

 

EMDR en mensen met een verstandelijke beperking (Nieuwsuur)