Anti-snurkbeugelapneuNieuwsSnurken en slaapapneuBrigitte van der Kleij, praktijkhouder

Mondzorg op niveau voor iedereen

Tandartspraktijk De Dam in Alblasserdam, sinds 2015 overgenomen door Brigitte van der Kleij, biedt naast de reguliere mondzorg ook specialistische zorg aan. Wij bieden hulp wanneer patiënten last hebben van snurk- of slaapproblemen en bij apneuklachten. Een van onze collega’s tandarts-gnatholoog en slaapgeneeskundige mevrouw E.C. te Veldhuis heeft zich toegelegd op de behandeling van snurk- en slaapproblematiek en kaakgewrichtsklachten.

 

Slecht slapen

Apneu is heel vervelend voor de partner. Maar apneu kan ook nare gevolgen hebben voor de patiënt zelf. We spreken van obstructief slaapapneu als iemand meer dan vijf keer per uur zijn adem langer dan tien seconden inhoudt. Doordat het zuurstofgehalte in het bloed daalt op die momenten, wordt de hartslag onregelmatig en gaat de bloeddruk omhoog. Niet behandelde slaapapneu kan leiden tot allerlei ziektes. ,,Wij zijn daarom zeer blij dat wij deze (verwijs)patiënten kunnen behandelen. Een verwijsbrief van uw huisarts is dan wel nodig.

Ook mensen die geen vaste patiënt van de praktijk zijn, kunnen bij ons terecht.

De Dam is hét adres in de regio waarnaar andere artsen en collega-tandartsen mogen doorverwijzen,’’ zegt Brigitte van der Kleij trots.

 

Kaakproblemen en tandenknarsen

Ook op het gebied van gnathologie kan De Dam een oplossing bieden. Iedereen met kaakgewricht- en aanverwante problemen kan terecht aan de Dam in Alblasserdam. Brigitte: “Daarbij draait het om kaakgewrichtsklachten of aangezichtspijn. Pijn in de kauwspieren, in het kaakgewricht, een beperkte mondopening of pijn in en rond het oor zijn klachten waarvoor je bij een tandarts-gnatholoog terecht kan. Een verwijsbrief van uw (tand-/huis)arts is wel nodig, om te laten onderzoeken waar de klachten vandaan komen.”

 

Geen lange wachtlijst

Met het huidige team hoopt Van der Kleij nog meer in te spelen op de behoeften van de patiënten. Voor doorzichtige beugels zijn zij ook  bij tandartspraktijk De Dam op het juiste adres. De patiënt wordt door De Dam bij voorkeur zorgconsument genoemd. Iedereen – van jong tot oud – kan er snel terecht, nieuwe patiënten zijn welkom. Kinderen onder de 18 zijn gratis, hun mondzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 

Les hier meer over Tandartspraktijk De Dam in Alblasserdam