NieuwsPreventie

De nieuwe lieve tandarts in Soest is Tandheelkundig Centrum Beukenlaan. Daar zijn we blij mee. Lees hieronder over hun visie op mondzorg en gezondheid in het algemeen. (letterlijke tekst van de website van de praktijk)

Honderd worden met uw eigen gebit? Dat kan!

“Iedereen wordt ouder. En hoewel we weten dat ouderdom met gebreken komt, worden we als het even kan graag gezond oud. Het liefst met eigen tanden en kiezen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit mogelijk is. Maar daar moeten we samen met u wel iets voor doen.

Veranderingen in de mondzorg
De afgelopen eeuw heeft de tandheelkundige zorg een enorme ontwikkeling doorgemaakt. We kunnen door nieuwe technieken en behandelmethoden steeds vaker aangetaste tanden en kiezen behouden. We verwijderen cariës (tandbederf, waardoor u een gaatje heeft) of verhelpen ontstekingen door het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling. Ook verstevigen we tanden en kiezen door middel van een kroon.  Deze kennis en kunde is vooral gericht op ziekten. Wij verleggen deze focus. Bij Tandheelkundig Centrum Beukenlaan kiezen we voor preventie. Aandacht voor leefstijl, gezondheid en poetsvaardigheden. Samen met u tillen wij uw mondhygiëne naar het hoogste niveau, zodat gaatjes, tandsteen en ontstekingen geen kans meer krijgen!

Advies op maat
Geen mond is hetzelfde. Daarom krijgt u van ons advies op maat. De tandarts bekijkt en beoordeelt de conditie van uw tandvlees tijdens de controle. Hij kan u aanraden een afspraak te maken met de preventie assistent of de mondhygiënist.

Uw tandarts als huisarts voor het gebit
In de tandheelkunde komt het steeds vaker voor dat u bij verschillende tandheelkundige specialisten terecht komt. Uw tandarts houdt uw zorgplan en zorgdoel in de gaten en zorgt ervoor dat de specialisten op een goede manier samenwerken. Uw tandarts behoudt zoals we dat noemen de helikopterview.

De belangrijkste samenwerking is echter met u! Samen met u wordt uw zorgplan bepaald. Uw tandarts kan u uitleggen waarom bepaalde behandelingen wenselijk of noodzakelijk zijn. U krijgt altijd de gelegenheid vragen te stellen om zo samen met de tandarts de beste keuze te maken.

Speciaal voor de kinderen
Jong geleerd is oud gedaan. Inzetten op preventie betekent ook extra aandacht voor de jeugd! Daarom werken wij vanaf 1 april 2021 met het programma Gewoon Gaaf! Een bewezen methode voor kinderen van 0-18 jaar, die zorgt voor een gaatjesvrije jeugd.” (tekst letterlijk overgenomen van de website, zie https://www.beukenlaan.nl/over-onze-praktijk/visie/)

Binnenkort vind je op delievetandarts.nl de uitgebreide presentie van deze praktijk.

We verwijzen je graag tot het zo ver is naar de website van Tandheelkundig Centrum Beukenlaan in Soest. Klik hier.