Aanbevolen door De Lieve TandartsAmsterdamMondzorgNieuwsbalie tandartspraktijk sabradent

Luay Sabra van Sabradent is een van de lieve tandartsen van Amsterdam-West. In hun kleinschalige, internationaal georiënteerde praktijk is er voldoende aandacht voor iedereen die binnenkomt – met altijd de mogelijkheid voor overleg bij grotere behandelingen. 

“Ik voel me hier thuis”

Het grootste compliment vindt Luay mensen die zich thuis voelen in de praktijk. “We krijgen misschien niet veel angstpatiënten, maar wel veel mensen die baat hebben bij de persoonlijke aandacht die wij geven.”

In de praktijk wordt er dan ook alles aan gedaan om dit te waarborgen. Zo wordt er buiten Nederlands ook Engels en Arabisch gesproken om meer mensen zich welkom te doen voelen.

Tranen van geluk

En er zijn meer momenten die het voor tandarts Luay de moeite waard maken om zijn werk met plezier en passie te blijven doen. Zo werd er iemand doorverwezen naar hun praktijk via een andere tandarts. “Deze moeder vertelde dat haar kind te bang was om behandeld te worden,” vertelt Luay. “Uiteindelijk was dat bij ons toch mogelijk.”

Ook andere voorbeelden stemmen positief. “Eerder was hier een vrouw die slechte voortanden had,” haalt Luay nog een praktijkvoorbeeld op. “Toen we haar facings hadden gegeven, geloofde ze haar ogen niet. Ze moest echt huilen van geluk.”

Ontwikkelingen binnen de mondzorg

“Ik verwacht dat het er alleen maar comfortabeler en beter op wordt om naar de tandarts te gaan,” antwoordt Luay als we hem vragen naar de toekomst van de tandheelkunde. Volgens hem zie je dat terug in hoe ver we nu zijn gekomen. Zie bijvoorbeeld veel behandelingen die vroeger met amalgaam werden verricht nu voornamelijk met composiet gaan.

“En er zijn veel nieuwe technieken,” vertelt hij. “Het duurt even voordat die door alle tandartsen worden gebruikt, maar dat komt er wel aan.”

Tot die tijd ziet Luay het doorlopend als zijn taak om met aandacht voor zowel zijn patiënten als hun gebit te zorgen. “Ik ben blij dat mensen ons met het keurmerk van De Lieve Tandarts kunnen vinden. Hopelijk helpt dat bij het besef dat je altijd door een lieve tandarts kunt worden geholpen – de drempel wordt lager.”

Woon je in Amsterdam-West of omgeving?

Voor een lieve tandarts in Amsterdam-West kun je terecht bij Sabradent. Sabradent heeft momenteel ruimte voor nieuwe patiënten. Vrijblijvend kennismaken kan door aanmelding via delievetandarts.nl of rechtstreeks via Sabradent.nl.