BlogsNieuwsUncategorized

De vrouw uit onderstaande video had een roerige tijd achter de rug. Na een vreselijk verlies begon de Amerikaanse Brittany drugs te gebruiken – tot ze besloot dat het niet meer verder kon. Helaas bleek haar oplossing de volgende ramp: een ‘professional’ stelde onterecht vast dat haar gebit niet meer te redden was en al haar tanden en kiezen werden getrokken. Gelukkig besloot een lieve tandarts haar te helpen – en het resultaat is om te huilen van geluk.

“Zo blij dat dit kan”

In een video op social media is te zien hoe Brittany haar verhaal deelt in de tandartsstoel. “Ik verstop mezelf in te grote kleding,” vertelt ze huilend. Doordat ze haar gebit moest missen, kostte het haar de grootste moeite om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen: “Ik heb honger.”

Maar ze is dolblij dat er nu iemand is die naar haar luistert en haar wil helpen. “I’m so excited to be here,” zegt ze dan ook, want ze kan bijna niet geloven dat ze echt zoveel geluk heeft om in de stoel plaats te nemen. Na het horen van haar verhaal is dit begrijpelijk: Brittany heeft al veel tegenslagen achter de rug en dan lijkt het leven soms uitzichtloos.

“Ik dacht dat ik hem had vermoord”

“Het begon allemaal toen mijn broer overleed,” begint Brittany haar verhaal. “Hij had kanker.” Ze was erbij toen dit gebeurde. De dag van zijn overlijden had ze het idee dat ze beter niet naar school kon gaan, en daarom bleef ze bij haar broer. Ze ging naast hem liggen, en bleek gelijk te krijgen: een kwartier later snakte haar broer naar adem en overleed ter plaatse.

“Ik dacht dat ik hem had vermoord,” vertelt Brittany. “Op dat moment wist ik niet beter. Misschien was ik wel op zijn beademingsbuis gaan liggen.” Na dit traumatische moment ging het bergafwaarts met haar. Ze kreeg slechte vrienden en gebruikte drugs om haar verdriet te onderdrukken.

Toen ze besefte dat het niet meer ging, besloot ze hulp te zoeken. “Ik moest voor mezelf gaan zorgen.”

“Een wortelkanaalbehandeling was genoeg geweest”

Haar idee was goed: als ze haar verslechterde gebit zou laten behandelen, zou ze weer langzaam kunnen opkrabbelen. Daarom bezocht ze een tandarts. Die had slecht nieuws voor haar: ze konden haar gebit niet opknappen. Alle tanden en kiezen moesten eruit.

Dat is al een enorme klap, maar het blijkt een leugen. Pas als het te laat is, komt Brittany erachter dat haar gebitsproblemen opgelost hadden kunnen worden met een wortelkanaalbehandeling.

Het is dubbel verdrietig, want ze raakt hierdoor nog verder in een neerwaartse spiraal. Haar toestand verslechtert zelfs zo dat ze op het punt staat sondevoeding te krijgen. Intussen sluit ze zichzelf thuis op en komt ze niet meer buiten. “Ik wil gewoon eten,” besluit ze wanhopig haar verhaal.

Eindelijk hulp

Tandarts Kenny Wiltstead besluit de jonge vrouw de lach te geven die ze verdient. “Ben je er klaar voor?”, vraagt hij nadat ze haar verhaal heeft gedaan. Brittany reageert terwijl ze haar laatste tranen wegveegt: “Ja, dat ben ik.”

Rond 2,5 minuut zie je in de video hoe de mond wordt behandeld. Vervolgens krijgt de vrouw het eindresultaat te zien. De tranen zijn dit keer van puur geluk.

Bekijk de video hieronder:

Let op! Gevoelig voor beelden van een behandeling?

Ben je gevoelig voor het kijken naar tandartsbehandelingen? Vraag dan om iemand te laten meekijken. Voor alleen het eindresultaat kijk je vanaf 7,5 minuut.

Hield jij het droog bij deze video? Wij waren opnieuw onder de indruk hoeveel impact een goed verzorgd gebit kan hebben. In het geval van deze vrouw was het in alle opzichten levensreddend.

Gelukkig komt het bij de meesten nooit zo ver als in deze video. Toch blijft het belangrijk om aandacht te hebben voor je gebit. Zo kun je net als deze vrouw (opnieuw) blijven genieten van het leven!

Heb je ook hulp nodig bij gebitsproblemen? Vind een vertrouwde tandarts via de lieve tandarts.

Vind hier je lieve tandarts