Aanbevolen door De Lieve TandartsBijzondere tandheelkundeBlogsduurzaamheidMondverzorgingMondzorgNieuwshappy necks aqua bestellen via de lieve tandarts

Fysiotherapeut Jerry Jansen en SaaS-salesdirector Peter van Dijk startten midden in de coronatijd hun nieuwe bedrijf. Hun idee? De behandelingen in de tandartsstoel comfortabeler maken voor patiënt én behandelaar.
Door schaalvergroting zijn de prijzen van de happy necks in 2023 enorm verlaagd. 

Wil je direct door naar onze webshop voor de Happynecks®? Kijk dan hier

Lees hier over de ontstaansgeschiedenis van Happynecks®:

Het ‘mislukte’ idee

Fysiotherapeut Jerry Jansen en SaaS salesdirector Peter van Dijk volgden hun hart én instinct, en begonnen in 2020 hun nieuwe bedrijf Happynecks®. Hun product is een uniek kussen dat speciaal ontworpen is voor in de tandartsstoel.

Soms komen de beste ideeën voort uit minder goede ideeën. In dit geval was het oorspronkelijke idee van Peter vooral iets te  ingewikkeld. Hij bedacht een kussen met elektronica waardoor gestreste mensen in instellingen en verzorgingshuizen tot rust zouden kunnen komen. Een soort massagekussen met rustgevende muziek.

Peter zocht contact met Jerry. Jerry was vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut veel mondzorgprofessionals tegengekomen met nek- en schouderklachten. Daarnaast klaagden patiënten van Jerry weleens over nekklachten ná een behandeling in de tandartsstoel. Ze besloten onder mondzorgverleners uit hun kennissenkring onderzoek te verrichten naar de ergonomie en de ondersteuning van de nek tijdens mondzorg.

happynecks ergonomische eigenschappen de lieve tandarts

… naar het prototype van de Happynecks

Het prototype is achter in de tuin gemaakt. Het eerste resultaat lag nog niet optimaal. Een aantal iteraties verder, waaronder de keuze voor het juiste schuim, en het Happynecks kussen dat we nu kennen was geboren. Het hoogwaardige kussenschuim voldoet kwalitatief aan de hoogst eisen. De hoes om het kussen is gemaakt van medisch skai en goed te reinigen.

Peter en Jerry benaderden diverse professionals om de Happynecks uitvoerig te testen. ‘Iedereen die we spraken was aangenaam verrast. We hebben een kussen bedacht dat niet of nauwelijks op de markt beschikbaar is maar waar wel enorm veel behoefte aan is’, stelt Jerry. Met feedback van mondzorgverleners en patiënten is het product verder ontwikkeld tot de huidige versie.

Happynecks geeft de maximaal mogelijke ondersteuning van de cervicale wervelkolom tot de cervicothoracale overgang. Dit betekent dat patiënten in een tandartsstoel dankzij de vorm van het Happynecks kussens veel comfortabeler liggen.

De meeste tandarts- en mondzorgpraktijken hebben in de loop van hun bestaan dure stoelen aangeschaft die vaak hard en oncomfortabel zijn. Deze vervang je niet maar zo, bovendien is dat niet echt duurzaam. Voor deze stoelen, maar ook voor de zachtere moderne varianten is de Happynecks een prima aanvulling. Voor een relatief laag bedrag buig je de ligervaring van de patiënt om naar een comfortabele en ontstaan er geen lichamelijke klachten tijdens de behandeling. Ook behandelaars zeggen er baat bij te hebben.

Happynecks: Vrolijke kleuren en volledig ‘Made in Holland’

De veelkleurige kussens worden handgemaakt in Nederland.  Aanvankelijk waren er drie hoofdkleuren maar al snel kwam er vraag naar meer varianten. Inmiddels is er zelfs een zuurstokroze Happynecks kussen. Inmiddels zijn er via Google reviews 56 reviews binnengekomen met een gemiddelde van 9,8 uit 10.

Het nekkussen is getest door 151 patiënten, waarbij 96% aangeeft het kussen bij een volgende behandeling graag weer te willen gebruiken.Voor volwassenen én speciaal voor kinderen beschikbaar. (prijzen nu vanaf €79,- excl BTW (2023)

Samenwerking met De Lieve Tandarts

Via via kwamen de Noord-Hollandse ondernemers in contact met platform De Lieve Tandarts. Tijdens de gesprekken met het platform bleek al snel dat Happynecks van toegevoegde waarde is voor patiënten én hun behandelaars in de mondzorgpraktijken. Vandaar deze start van samenwerken. Via De Lieve Tandarts kan je de Happynecks voor de nieuwe prijzen  bestellen. (vanaf €79,- excl. BTW)

Klik hier voor de webshop.