UncategorizedAngst voor de Tandarts

Veel moeite met de stap naar de tandarts? EMDR biedt vaak uitkomst

Op onze website vind je tandarts- en mondzorgpraktijken met het keurmerk De Lieve Tandarts en De Lieve Mondhygiënist. In de meeste gevallen kunnen zij je heel goed over de drempel heen helpen.
EMDR* wordt toegepast bij volwassenen en kinderen die een traumatische ervaring hebben ondergaan en daardoor een bepaalde angst hebben ontwikkeld die niet vanzelf overgaat.
Als je veel moeite hebt om naar de tandarts te gaan kan EMDR uitkomst bieden. Door EMDR wordt de nare herinnering minder krachtig en emotioneel.
Gek genoeg ontstaat angst voor de tandarts lang niet altijd door zo’n nare persoonlijke gebeurtenis bij de tandarts. Vaak liggen er verhalen van anderen (zoals van familieleden) aan ten grondslag of is er sprake van een negatieve ervaring van een behandeling bij een huisarts of specialist. Sommige tandartspraktijken bieden de behandeling zelf aan, zoals in Tilburg (klik hier voor Tandartspraktijk Tilburg).
Kijk ook naar de filmpjes hieronder om meer te weten te komen over geschikte toepassingen van EMDR.

Heel veel specifieke informatie over EMDR en angst voor de tandarts lees je hier.

* afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Hoe werkt EMDR in de praktijk?

EMDR (Nieuwsuur) en mensen met een verstandelijke beperking

In de meeste gevallen is een intensieve behandeling helemaal niet nodig als je het moeilijk vindt om de stap naar de tandarts of mondhygiënist te zetten. Je bent zeker niet de enige en er is veel veranderd in de mondzorg de afgelopen jaren.

Op onze website delievetandarts.nl vind je tandartsen en andere mondzorgprofessionals die veel ervaring hebben in het omgaan met mensen die angstig zijn. Klik hier voor het actuele overzicht.

Mocht je de stap toch zelf niet kunnen maken? Neem dan contact met ons op.