Blogs

Vaak speelt bij tandartsbezoek het ‘onbekende’ een grote rol.

Uit welke drie onderdelen of stappen bestaat een bezoek uit de tandarts eigenlijk en hoe kun je je hier het beste op voorbereiden?

Stap 1: de praktijk/de tandarts
Op de pagina van een Lieve tandarts in je directe omgeving zie je een sfeerimpressie van deze praktijk. Wil je (meer) foto’s van de praktijk? Vraag het ons.
Stap 2: de wachtkamer
Goede manieren om angst in de wachtkamer te verminderen:

Luisterboeken of muziek;
Tijdschriften of ander leesmateriaal;
Kom samen met een vriend, buddy of coach;
Een afspraak met de aanwezige assistent maken: maak buiten een korte wandeling en laat je bellen als de wachttijd om is.

Stap 3: de behandelkamer
Zit je niet lekker? Neem een kussentje mee of prop je jas tot een kussen voor onder je rug. Dit maakt alles een stuk comfortabeler.
Word je graag afgeleid? Neem muziek of een luisterboek mee of vraag naar een tandarts met tv-schermen op het plafond, boven de behandelstoel.
Mocht er verdere behandeling nodig zijn, dan informeert de tandarts je over de stappen die hierbij worden genomen. Zo weet je vooraf waar je precies aan toe bent.
Elke praktijk heeft bovendien diverse manieren zodat je zo weinig mogelijk voelt van de behandeling, variërend van wangmassages of een zalfje om voor te verdoven. Je hoeft het bovendien niet alleen te doen. Overleg ook met de assistente. Die kan je goed helpen met de nodige afleiding.