Aanbevolen door De Lieve Tandartsaanbevolen door patiëntenAngst voor de tandartsBijzondere tandheelkundeopleidingen via de lieve tandartscursus voor assistenten: omgaan met angstige patiënten

Cursus omgaan met angstige patiënten in de mondzorgpraktijk

Vóór corona hebben we namens De Lieve Tandarts binnen diverse lieve tandartspraktijken deze opleiding voor assistenten mogen verzorgen.

Nu pakken we dit weer op in de winter 2021-22 en voorjaar 2022.

Over de inhoud:
De rol van tandartsassistenten is van onschatbare waarde, zowel in het algemeen als voor een patiënt met tandartsangst, voor wie zij de belangrijkste bondgenoot vormen in de behandelkamer. Toch zijn de assistenten zelf zich hier niet altijd van bewust.
Wat kan een assistent voor rol spelen? De Lieve Tandarts organiseert in samenwerking met Beginnen met Overwinnen de cursus omgaan met angstige patiënten. Ben je tandartsassistent? Dan nodigen we je van harte uit om mee te doen.

Gemiddelde waardering 9,2

• “Ik vond het heel interessant en leuk om naar te luisteren, dank!”
• “Supergoede uitleg” – “Volwaardige cursus”
• “Veel tools waren wel al bekend maar het was fijn alles nogmaals te horen. Ik merkte dat ik een aantal ‘woorden/zinnen’ niet meer toepaste tijdens mijn werk, dank.”

Avondtraining voor je team op locatie, vanaf € 495, – excl. btw (Vraag naar de voorwaarden)

Het belang van de tandartsassistent

“Het delen van kennis en ervaringen is een belangrijke voorwaarde om de mondzorg en tandheelkunde in Nederland blijvend te verbeteren”, zegt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “We zijn dan ook supertrots dat we in samenwerking met Ilse Vaessen van Beginnen met Overwinnen (Praktijk voor tandartsangst-begeleiding) de cursus Omgaan met Angstige Patiënten kunnen aanbieden – een uniek aanbod voor de bij ons aangesloten praktijken.

Het is belangrijk dat het werk van assistenten meer aandacht krijgt. Zij hebben immers een bepalende rol in de zorg die geboden wordt. Voor, tijdens en na de behandeling. Uiteraard zijn medewerkers met een andere functie in de praktijk ook van harte welkom om deel te nemen, maar de focus ligt opzettelijk op het werk van de assistent.”

We gaan onder andere in op vragen als:

  • Wat is angst?
  • Hoe ontstaat angst?
  • Wat doet angst met je?
  • Wat kun je als assistent hierin betekenen?De antwoorden hierop zijn vaak een openbaring, leveren dus veel inzicht en komen daardoor de zorgverlening in de praktijk ten goede.

Nawijn: “Patiënten (of cliënten) bepalen in toenemende mate de visie op zorg zoals die wordt aangeboden in tandarts- en mondzorgpraktijken. Opleidingen om het team te scholen zijn van levensbelang voor de intrinsieke kwaliteit van de zorg.”

Is je praktijk ook aangesloten bij De Lieve Tandarts? Meld je dan rechtstreeks aan voor de cursus via onderstaand formulier.

(Nog) niet aangesloten? Neem contact op voor meer informatie.    Kosten voor avondtraining op locatie: € 495, – excl. reiskosten (€ 0,19/km) voor een groep tot 6 personen. Elke persoon extra € 75,- (prijzen excl. BTW)

    Duur: ca. 3 uur
    Start 19 uur