Aanbevolen door De Lieve Tandarts

We hebben een aantal concepten en producten voor de mondzorg geselecteerd die we als platform De Lieve Tandarts van harte aanbevelen.
Deze concepten en producten verlagen de drempels voor een tandartsbezoek. Sommige dragen bij aan pijnloze behandelingen, andere voorkomen stress en bevorderen preventie - iets waarmee erger wordt voorkomen. Sommige maken een bezoek aan een tandarts of mondhygiënist zelfs tot een vrolijke belevenis waar een kind (en volwassene!) naar kan uitzien.

Naar Je Tandarts

Naarjetandarts.nl is speciaal ontwikkeld voor wie moeite heeft met lezen. Assistente Steffie legt alles uit.

image

De StoryWall

Kinderen beleven een mondzorgbezoek als iets positiefs en vrolijks door deze augmented reality games. Getest in een aantal lieve tandartspraktijken.

In de vorm van stickers of behang activeer je met de StoryWall-app een rustgevende onderwaterwereld in Augmented Reality. Je kijkt je ogen uit en kunt leuke minigames spelen. Deze oplossing is geschikt voor in de wachtkamer, gang, praktijkruimte, én thuis. De Story Wall is beschikbaar in onze webshop.

'Lieve tandarts'-geur

De eerste beleving bij binnenkomst: wat ruikt het hier lekker!

We hebben betaalbare diffusers ingekocht en een eigen geur laten ontwikkelen waarmee je bij binnenkomst – bij de praktijkingang, in de wachtkamer of in de praktijkruimte – een goed gevoel krijgt.

“Wellness in de tandarts- en mondzorgpraktijk.”

microdiffuser
Schermafbeelding 2021-01-07 om 13.02.21

Interactief aquarium

Maak een tekening en upload hem naar het tv-scherm. Je getekende vis met je eigen naam gaat vervolgens vanzelf zwemmen in het aquarium. En hij zwemt nog als je weer terugkomt!

Leuke, interactieve belevenis voor kinderen (en speelse volwassenen) in de praktijk.

Glansje tandpasta voor kids

De tandpasta van Glansje is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Door de milde fruitsmaak vinden de meeste kinderen dit een erg lekkere tandpasta. De tandpasta is voorzien van de aanbevolen hoeveelheid fluoride om het kindergebit extra goed te beschermen.

Om het poetsen nog leuker en leerzamer te maken, ontvang je nu bij elke tube Glansje Tandpasta een boekje met een sprookje van Prinses Glansje.

Kijk ook naar de gratis filmpjes en de app met poetsinstructie.

glansje tandpasta

HappyNecks

Echt comfortabel zitten tijdens een behandeling doe je pas als je nek en schouders goed ondersteund worden.

‘Goed’ betekent hier ergonomisch verantwoord. De HappyNecks zijn in Nederland ontwikkeld door een fysiotherapeut, die de kussens ook in Nederland laat produceren.

Fijn zitten zit aan de basis van een goede behandeling; we kunnen ons dus helemaal vinden in dit concept. Lees hier meer over het concept en lees hier het succesverhaal van Pieter en Iris, dat veel betekende voor de start van De Lieve Tandarts.

Ontspannen met de Relaxmaker

Natuurbeelden zorgen ervoor dat je aandacht afgeleid wordt, maar je blijft alsnog contact houden met de behandelaar en behoudt de controle over wat er met je gebeurt. De Lieve Tandarts beschouwt de Relaxmaker als drempelverlagend voor patiënten die opzien tegen de behandelingen. Daarom promoten we de Relaxmaker via ons platform.

Ontspannen behandeld worden met de Relaxmaker