Afleiding in de tandartspraktijk

Als je zenuwachtig bent voor het bezoek aan de tandarts of mondhygiënist is het fijn om je aandacht op andere dingen te richten. Er zijn tal van afleiders voor in de wachtruimte, maar vaak worden juist de afleiders in de praktijkruimte vergeten.

tandartspraktijk hoge weide utrect praktijkruimte

Afleiding boven de tandartsstoel

Plafondposters

Hoe kan je als tandartspraktijk snel aanpassingen doen in de praktijkruimte waar gespannen bezoekers profijt van hebben?

Een voordelige oplossing boven de tandartsstoel is een poster. Als patiënt in de behandelstoel kan je bijvoorbeeld dingen opzoeken waardoor je afgeleid wordt. Dit type plafondposter kan je al aanschaffen voor een paar tientjes. Je kunt ook cartoon-posters vinden. Hieronder vind je de link.

Er zijn soms ook abonnementen mogelijk waardoor je regelmatig wisselende posters krijgt.
Geen systeemplafond? Geen probleem, dan hang je ‘m met een ophangsysteem vlak onder je bestaande plafond.

TV kijken boven de stoel

Heel populair tegenwoordig is de monitor boven de behandelstoel. Vaak staat er een tv-uitzending aan. Soms kan je zelfs je eigen Netflix-serie volgen.
Maar heel vaak staat de monitor uit. Wil je graag die afleiding tijdens je behandeling? Vraag er dan naar aan de assistent.

Een mooie oplossing is ook een aantal plafondplaten vervangen door LED verlichting met bedrukking van natuurlijke afbeeldingen. Bij sommige tandartsen zie je wolkenluchten maar je komt ook boomtoppen tegen. Dit geeft een mooie extra dimensie aan de ruimte en wekt de illusie van natuurlijk daglicht. We weten dat dit positief kan bijdragen aan het gevoel minder opgesloten te zitten.

netflix-g17c02fbd8_640
Schermafbeelding 2021-01-07 om 13.02.21

Andere afleidingsmethodes (ook in de wachtruimte)

Op Aanbevolen door de Lieve Tandarts geven we een beeld van een aantal oplossingen die we aanbevelen om volwassen patiënten en kinderen afleiding te bieden in de tandartspraktijk.

Je kunt ook de speciale lieve tandarts geur diffuser bestellen. Laat je praktijk lekker ruiken en voorkom klinische geurtjes bij binnenkomst. Zie onze webshop

HappyNecks

Echt comfortabel zitten tijdens een behandeling doe je pas als je nek en schouders goed ondersteund worden.

‘Goed’ betekent hier ergonomisch verantwoord. De HappyNecks zijn in Nederland ontwikkeld door een fysiotherapeut, die de kussens ook in Nederland laat produceren.

Fijn zitten zit aan de basis van een goede behandeling; we kunnen ons dus helemaal vinden in dit concept. Lees hier meer over het concept