Zoek je een Lieve Tandarts in Zoetermeer?

Tandartspraktijk Westerhof

Dorpsstraat 76, 2712AM Zoetermeer

Schermafbeelding 2021-01-22 om 10.01.02

Aanwezige professionals

● Tandarts : Tajana Westerhof-Bersma (tevens praktijkeigenaar)
● Praktijkmanager: Sander Westerhof (tevens praktijkeigenaar)
● Tandartsassistent: Mozhgan Jawanbakht
● Mondhygiënisten: Laura Engel & Jasmien Ramzan

Fijn om te weten:

  • Nieuwe praktijk in hartje centrum Zoetermeer
  • Alle aandacht voor wie moeite heeft met de stap naar de tandarts
  • Moderne inrichting, persoonlijke benadering
  • Ruimte voor nieuwe patiënten
  • Geen wachtlijsten
  • Lees hier het volledige interview met Tajana en Sander

 

 

image2

Score Lieve Tandarts: 8,8

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Zoetermeer

Tandartspraktijk Westerhof in Zoetermeer heeft in december 2020 het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen.

De gloednieuwe praktijk is gevestigd aan een prachtig monumentaal pand in het centrum van Zoetermeer. Ga je boodschappen doen en maak je afspraak bij de tandarts tussendoor.

Er is speciale aandacht voor mensen die al lang niet meer naar de tandarts zijn geweest. Tajana: “Sommige mensen schamen zich omdat ze bang zijn of omdat ze door ernstige problemen hun gebit niet meer in gezonde staat hebben,” vertelt ze. “Ik vind het echt belangrijk om dan zonder oordeel te luisteren en te kijken naar wat er mogelijk is om hen te helpen.”

Het denken in mogelijkheden is een van de pijlers van tandartspraktijk Westerhof. Een tweede is de uitleg: hierin gaat Tajana een stap verder. “Ik maak kleine tekeningetjes bij mijn uitleg. Zo van: ‘Hier heb je last van, zo ziet dat eruit.’ Of ik geef uitleg aan de hand van de röntgenfoto: ‘hier kijk ik naar, zo ziet het er normaal uit, zo ziet het er bij u uit, dus dan kunnen we er dit of dit aan doen’.”

Een sterk team

Tajana en haar man Sander (praktijkmanager) zijn niet de enige personen binnen Tandartspraktijk Westerhof. Er is een aparte behandelkamer voor de mondhygiëniste en tandarts Tajana werkt samen met een assistente die volledig op haar is ingespeeld.

“We begrijpen elkaar zonder woorden,” vertelt Tajana. “Regelmatig merken mensen op hoe fijn we samenwerken. Ik ervaar dat zelf ook als heel prettig – elke keer als ik iets nodig heb, hoef ik het niet meer te vragen, want dan geeft ze het al aan.”

De oprechtheid in de omgang versterkt volgens haar de sfeer in de praktijk. “We zijn eenduidig in waar we voor staan.” Het is een filosofie waaronder ze zelf ook het beste functioneert, één die maakt dat ze met liefde een angstig persoon een uitleg opnieuw geeft als het de eerste keer door de spanning niet is overgekomen. “Ik deel dan soms dat ik bang ben voor spinnen,” zegt Tajana. “Iedereen heeft angsten.”

Het verlengstuk van die zorg is dat de praktijk kleinschalig blijft, met één vaste tandarts en een ruime intake om iemand te leren kennen. Met name wie op leeftijd is heeft vaak nog de schooltandarts meegemaakt en hier zijn veel trauma’s door ontstaan. “Ook die mensen willen we geruststellen en zorgen dat ze zich veilig voelen.”

Voor het volledige interview met Sander en Tajana klik je hier.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Zoetermeer