Zoek je een Lieve Tandarts in Amsterdam-Noord?

Tandartspraktijk Tazi

Klaprozenweg 101, 1033 NN, Amsterdam-Noord

DSC_9896

Aanwezige professionals

Tandartsen:

 • Hafid (ook differentiatie orthodontie)
 • Joachim (ook differentiatie tandvleesontstekingen)
 • Armand (algemene tandheelkunde)

Mondhygiëniste: Joy

ReceptionisteSandra

Assistentes: Alyssa en Soheila

Preventie-assistente: Mitra

Fijn om te weten:

 • Een kleurrijke, bijzonder open tandartspraktijk
 • Heel veel aandacht voor jou als patiënt
 • Succesvolle behandelstrategieën voor wie angstig is dankzij de live videocamera en de ruimte (één grote, open behandelruimte), de ronde vormgeving en de afleiding door middel van de beeldschermen bij de behandelstoel
 • Heel internationaal. Er worden 7 talen gesproken!
 • Ook tandarts voor orthodontie
 • Kijk voor een volledige presentatie ook naar onderstaande video.
 • Gemiddelde beoordeling Zorgkaart 9,1
DSC_2603

Score Lieve Tandarts: 9,1

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze praktijk

Tandartspraktijk Tazi aan de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord is al sinds 2018 aangesloten bij platform De Lieve Tandarts.

De praktijk wordt gevoerd door tandarts Hafid Tazi die al ruim 30 jaar praktiserend tandarts is. Het idee achter de open praktijk is bij praktijkeigenaar Hafid ontstaan door een bezoek aan de Verenigde Staten. De ronde vormen en de kleurstelling die hij daar tegenkwam in een min of meer open ruimte maken het interieur van Tandartspraktijk Tazi tot iets bijzonders. Uit onderzoek is gebleken dat een dergelijke indeling van een tandartspraktijk bezoekers gerust stelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook mensen die opzien tegen een bezoek aan de tandarts zich hier welkom en gerustgesteld voelen en terugkomen.
Dat komt enerzijds door de directe benadering van een videocamera waarmee de patiënt direct kan zien wat er speelt voor de behandeling én erna. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer de patiënt zijn ziekte op beeld ziet en hoe meer de patiënt er vanaf weet, des te hoger de kans op genezing is. Anderzijds speelt de laagdrempelige, multiculturele en informele sfeer hierbij een belangrijke rol. Maar ook de ronde vormen, het open karakter en de kleuren spelen zoals gezegd een rol. Grote open ruimtes geven meer rust dan kleine gesloten ruimtes. Tenslotte kun je afgeleid worden tijdens de behandeling. Sommigen kijken een film op het scherm boven de stoel tijdens de behandeling. Een dergelijke afleiding werkt ook heel goed.

Hafid Tazi studeerde in Parijs en heeft inmiddels al jaren een goedlopende tandartspraktijk in Amsterdam-Noord

Vanwege zijn Marokkaanse afkomst en het contact dat hij zijn hele leven lang al onderhoudt met mensen met uit verschillende landen en culturen, weet hij Amsterdammers uit alle bevolkingsgroepen te bereiken. Bijzonder daarin is dat er in de praktijk in 7 verschillende talen wordt gecommuniceerd.

 Hafid: “Dankzij de camera kijkt de patiënt met ons mee”

. Hafid heeft een bijzondere, open praktijk gecreëerd en een eigen methode gevonden om weifelende patiënten over hun schroom of angst voor de tandarts heen te helpen. Eén manier waarop hij dit bereikt is door de open behandelruimte waar veel patiënten tegelijk behandeld worden. Dat  geeft patiënten meer rust dan kleine, gesloten ruimtes. “Ik heb gekozen voor ronde vormen en veel pastelkleuren in de vloer, wanden en meubilair. Die zorgen ervoor dat de patiënt de indruk krijgt dat hij of zij niet bij de tandarts zit”, vertelt Hafid. “We dragen ook geen steriel, klinisch uniform. Daarnaast kiezen we voor de directe benadering met een live videocamera: met een intra-orale camera worden de weefselstructuren van de mondholte geprojecteerd op een scherm voor de patiënt op de tandartsstoel. De patiënt ziet een duidelijk beeld van wat hoe de mond er voor en na de behandeling uitziet. De acceptatie van de vervolgbehandelingen wordt hierdoor vergemakkelijkt en de genezing potentieel verhoogd. Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer de patiënt mondaandoeningen op beeld ziet en hoe meer de patiënt ervanaf weet, hoe hoger de kans op genezing is.”

Je bent van harte welkom in deze internationale praktijk!

 • Wij spreken Nederlands
 • Nous parlons aussi français
 • We also speak  English
 • Hablamos tambien Espanol
 • Nahkee arabi (Marokkaans)
 • Wir sprechen auch Deutsch
 • Ma sohbat mikonim hamchenin farsi (Perzisch)

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Amsterdam