Nieuwstandarts onlineTandartstarieventandartsverzekeringtandartstarieven voor 2023

Wat kost de tandarts je in 2024? De nieuwe maximumtarieven voor mondzorg zijn bekend. Benieuwd wat je kwijt bent voor verdoving of een preventieve behandeling?

 

Wist je dat…

  • … de maximale prijzen voor tandheelkunde jaarlijks worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)?
  • … dat je daardoor nooit bij de ene tandarts mee zult betalen dan bij de andere?

Goed om te weten: een tandarts kan en mag voor een bepaalde behandeling nooit meer vragen dan het maximale tarief zoals dat door de NZa is vastgesteld. Elk onderdeel van een behandeling heeft een eigen code. M staat bijvoorbeeld voor preventieve mondzorg, J voor implantaten, P voor een kunstgebit, en T voor tandvleesbehandelingen.

Wil je misschien een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Vergelijk de reviews hier! Of lees de checklist zorgverzekering voor 2024.

 

 

Tip voor wie op de kosten let

Vraag om voorafgaand aan een behandeling alle kosten in te zien. Een tandarts of mondhygiënist kan je namelijk een begroting voorleggen. Hierop staat alles wat je qua kosten kunt verwachten. Daarnaast zijn er vaak betaalregelingen af te spreken wanneer de kosten nu even te hoog zijn. En: wanneer je goed verzekerd bent, weet een mondzorgspecialist je ook te vertellen welke kosten je niet zelf hoeft te betalen.