Aanbevolen door De Lieve TandartsInterviewNieuwsPreventie

De naam van de praktijk zegt het al: hier gaat alles om de glimlach. Smile Design Center, voorheen tandartspraktijk Kockengen, is sinds een jaar in de ervaren handen van Nura Ozkan. Er wordt door alle medewerkers met respect voor de patiënt en oog voor de natuurlijke schoonheid gewerkt: “Dat betekent dat wij alles wat gezond en mooi is intact laten.”

Maatwerk met aandacht

Of je nu binnenkomt voor een gesprek, controle of behandeling: bij Smile Design Center Kockengen krijg je de persoonlijke aandacht en tijd die je nodig hebt. “We leggen altijd uit wat voor iemand de beste behandeling is,” vertelt praktijkhouder Nura Ozkan. “Is dat een grotere behandeling, dan maken we een plan op maat zodat iemand vooraf goed geïnformeerd is. Daarbij houden we natuurlijk rekening met iemands financiële situatie.”

Het team denkt overal in mee en staat ook echt ‘midden in het dorp’. Dat heeft mond-tot-mondreclame als effect: “Ik hoor zulke goede verhalen over jullie, ik ga een afspraak maken”. Dat is dan ook de sfeer die de medewerkers willen neerzetten

wachtkamer tandartspraktijk smile design center Kockengen

Eigen visie, vertrouwd gevoel

Tandarts Ozkan deed veel ervaring op in verschillende praktijken en ontwikkelde daarmee haar visie op de mondzorg: “Ik wil patiënten een fijn gevoel geven, daar is het hele team verantwoordelijk voor. Dat begint al bij hoe mensen aan de telefoon te woord worden gestaan.”

Het team is dan ook helemaal op elkaar afgestemd en door de algehele benadering voelt iedereen zich ‘thuis’ bij deze tandarts. Ook worden mensen die langere tijd niet zijn geweest vriendelijk benaderd, “om te zien of we hen ergens mee kunnen helpen”. Vaak is dat contact, wat ook een hernieuwd ‘kennismaken’ kan zijn, een begin van weer regelmatig naar de tandarts gaan – en dat geeft uiteindelijk die ‘smile’ terug.

Nog een stapje verder

Waar vriendelijkheid voorop staat, blijft de techniek hier zeker niet achter. Zo beschikt de tandarts in Kockengen over kennis van de laatste technologieën en werken ze met de modernste middelen om elk bezoek en elke behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. “Zo gebruiken we de Quicksleeper voor computergestuurde verdoving,” vertelt Nura Ozkan.

Buiten de reguliere tandartsbehandelingen kunnen patiënten bij Smile Design Center bovendien terecht voor esthetische behandelingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld facings, bleken met Philips Zoom, en implantaten en protheses aanmeten en laten maken. Ook een botoxbehandeling tegen knarsen en klemmen is mogelijk.

‘Kockengen boft met deze tandarts’

De passie die het team van de tandartspraktijk in Kockengen voor het vak en de mensen heeft, vertaalt zich terug in werkplezier én positieve reacties. Van ‘Wat een fijne tandarts: deskundig én supervriendelijk’ tot ‘buiten een vlotte behandeling ook nog een fijn adviesgesprek’ – de feedback die Smile Design Center krijgt is vol lof. Toch is één ding het belangrijkst, vindt tandarts Ozkan met haar team: “We willen iedereen hier met een ‘smile’ de deur uit zien lopen.” En daar doen ze dan ook alles aan.

Woon je in Kockengen of omgeving?

Voor een lieve tandarts in Kockengen kun je terecht bij Smile Design Center. Deze praktijk heeft momenteel ruimte voor nieuwe patiënten. Kijk op onze website of op de website van Smile Design Center, de tandartspraktijk in Kockengen.