Zoek je een Lieve Tandarts in Kockengen?

Tandartspraktijk Kockengen

Dreef 6, 3628 BK Kockengen

Schermafbeelding 2020-12-21 om 12.43.08

Aanwezige professionals

 • Tandartsen: Mohamed, Gaus en Frank
 • Tandartsassistente: Joke
 • Secretariaat: Petra

Fijn om te weten:

 

  • Duurzame tandheelkunde
  • Een klein team met vaste behandelaars
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Ook implantologie
  • De Quicksleeper wordt gebruikt voor het verdoven. Dat is computergestuurd en pijnloos verdoven.
Schermafbeelding 2020-12-21 om 12.54.45

Score Lieve Tandarts: 8,4

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Kockengen

Mohamed Negem van Tandartspraktijk Kockengen: Het gaat erom het vertrouwen van je patiënten te krijgen!

Sinds december 2019 is Mohamed Negem praktijkhouder van Tandartspraktijk Kockengen. Hij is de opvolger van Frank Hertog, jarenlang voor velen de vertrouwde tandarts voor Kockengen en omgeving. In november 2020 kreeg Mohamed Negem het keurmerk De Lieve Tandarts toegekend.

Platform De Lieve Tandarts streeft ernaar voor mensen voor wie de drempels voor tandartsbezoek te hoog zijn deze te verlagen. Sinds de start van het platform in 2017 zijn er in het hele land al duizenden patiënten geholpen weer regelmatig naar de tandarts en mondhygiënist te gaan.

Met dat keurmerk wordt Tandartspraktijk Kockengen bekroond voor de extra persoonlijke aandacht en tijd die de medewerkers besteden aan hun patiënten. De patiënt staat centraal in deze tandartspraktijk.

 

Mohamed had al veel ervaring opgedaan in praktijken in Hoofddorp, Wijk bij Duurstede en in Amsterdam. Eind vorig jaar kreeg hij de kans om de tandartspraktijk aan de Dreef in Kockengen over te nemen. Toen Mohamed drie maanden bezig was brak Covid-19 uit. Gelukkig was er veel support vanuit de omgeving toen de praktijk vanaf 16 maart net als alle andere mondzorgpraktijken in Nederland een tijdje dicht ging. Inmiddels is de mondzorg vanaf eind april weer gewoon open. De voorzorgsmaatregelen zijn zo goed dat je veilig naar de tandarts kunt. Het wordt zelfs aangeraden om juist nu naar de tandarts te gaan. Het is goed dat je mondgezondheid op orde is zodat virussen en infecties minder kans maken.

Tandartspraktijk Kockengen is een echte dorpspraktijk, maar ook veel patiënten uit Breukelen en Kamerik weten de praktijk te vinden. Negem: “We gaan rustig om met de patiënten. We leggen alles geduldig uit en nemen de tijd. We hebben affiniteit en heel veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Het is belangrijk om te weten dat behandelingen geen pijn hoeven te doen, ook omdat we heel goed kunnen verdoven. Bovendien gebruiken we computergestuurde apparatuur om te verdoven als dat nodig is.’

Je kunt in de praktijk terecht voor alle ‘gewone’ tandheelkundige behandelingen. Maar er is ook veel mogelijk om je gebit mooier te maken, de zogenoemde esthetische tandheelkunde. Daarnaast kan je terecht voor een implantaat maar ook voor prothetiek. Dat laatste is het vervangen van gebitselementen of je hele gebit door een gebitsprothese.

Negem: “Het moeilijkste is om het vertrouwen te winnen van je patiënten. Als je eenmaal zo ver bent gekomen kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Sommigen zijn voordien zó bang dat het eigenlijk geen angst voor de behandelingen betreft, maar angst voor de tandarts als persoon. Dan doet het bij wijze van spreken al pijn vóórdat je de praktijk binnenkomt. We weten velen van hen weer zo ver te krijgen dat ze relaxed in de stoel zitten, ook al zijn ze jarenlang niet meer naar de tandarts geweest. Doordat we volledig transparant zijn over de behandelingen én de kosten weten we het vertrouwen te behouden en zijn veel patiënten al jarenlang tevreden ‘klanten’. Ze komen geregeld voor schoonmaken en controle. Daardoor weten we juist hoge kosten te voorkomen.

Het keurmerk De Lieve Tandarts is voor een patiënt dé verzekering van een goede persoonlijke behandeling, waarbij het belang van de patiënt voorop staat. Er is nog ruimte voor nieuwe patiënten.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Kockengen