Aanbevolen door De Lieve TandartsInterviewMeppelNieuwsPreventieTandarts Junita Surya

De tweede praktijk in Meppel met het keurmerk De Lieve Tandarts is Tandcentrum Meppel. Je vindt deze kleine tandartspraktijk aan de Stationsstraat. Tandarts  en praktijkhouder Junita Surya neemt samen met haar vaste behandelaars alle tijd voor wie binnenkomt.  Veel aandacht voor jou als persoon.

Beginnende praktijk met uitgebreide ervaring

Alhoewel de praktijk nog maar een paar jaar bestaat, neemt Junita haar uitgebreide ervaring mee. De van oorsprong uit Indonesië afkomstige praktijkeigenaresse werkt sinds twee jaar met veel plezier in deze kleinschalige tandartspraktijk in Meppel.

“In Nederland kun je een tandartsverzekering afsluiten en hoef je niet te wachten met een bezoek tot je pijn hebt,” licht Junita toe. “Ook zijn de prijzen gelijk voor elke tandarts. De maximale tarieven worden landelijk vastgelegd. Je weet dus altijd waar je aan toe bent.”

tandartspraktijk tandcentrum meppel

Angst, ADHD en autisme bij de tandarts

Alhoewel niet alle verzekeraars erom staan te springen, houdt Junita vast aan tijd en aandacht. “Het zou zijn zijn als daar meer begrip voor is. Zeker met kinderen.” Kinderen gaan in Nederland gratis naar de tandarts tot hun achttiende verjaardag, en tijd moet worden verantwoord. “Wij maken ons hard voor die tijd, het is nodig.”

Preventie, aandacht en voorlichting

Haar beoogde doelen zijn ook helder. “Ik gun iedereen een betere mondhygiëne. Uiteindelijk heb je dan minder pijn, minder schade.” De praktijk is gericht op preventie en besteedt ook tijd aan voorlichting.

“Er komen naast angstpatiënten veel volwassenen maar ook kinderen met ADHD en autisme,” vertelt Junita. “Onze assistente kent dit uit haar eigen gezin en weet hoe je iemand gerust kunt stellen.”

Tijd is daarbij belangrijk. “Eerst maken we kennis. De afspraak erna laten we zien wat er gaat gebeuren, inclusief toelichting bij de instrumenten en materialen. De derde afspraak is pas voor de behandeling.” En dat heeft effect: “Eén ouder viel bijna van haar stoel; zo rustig was haar kind nog nooit geweest.”

Een positieve benadering

Het persoonlijke aspect is een ander punt dat de praktijk kenmerkt. “We hebben een klein team, je weet altijd wie je behandelaars zijn,” vertelt Junita. Momenteel is er geen wachtlijst, wat fijn is voor wie de stap naar de tandarts na langere tijd durft te nemen. Ook gezinnen zijn welkom. “We heten je graag welkom in de Stationsstraat!”

Woon je in Meppel of omgeving?

Voor een lieve tandarts in Meppel kun je terecht bij Tandcentrum Meppel en bij Tandartspraktijk Slotplantsoen. Er is in beide praktijken momenteel ruimte voor nieuwe patiënten.

Vrijblijvend kennismaken bij Tandcnetrum Meppel kan door aanmelding via delievetandarts.nl of rechtstreeks via tandcentrummeppel.nl.