Loop je een risico op trombose?

Als je een verhoogd risico loopt op trombose, dan krijg je mogelijk antistollingsmedicijnen voorgeschreven. Dit geeft een grotere kans op bloedingen. Bij tandheelkundige ingrepen kan je tandvlees ook sneller of heviger gaan bloeden.

Schermafbeelding 2020-09-30 om 13.35.39

Meer weten over de symptomen?

Op de website van de trombosestichting vind je meer algemene informatie over trombose.

Wat zijn de meest voorkomende risico's bij 'trombose en je gebit?'

Bij trombose raakt een bloedvat verstopt door een bloedstolsel. Hiervoor krijg je medicatie, meestal via een specialist. Er is een risico dat er bloedingen optreden tijdens een behandeling van de mondhygiënist of tandarts. Bij gebruik van antistollingsmedicatie of meerdere middelen tegelijk dien je dit altijd met je behandelaar te overleggen, zeker als er een meer uitgebreide behandeling plaatsvindt. Soms is het nodig in overleg met je specialist te bepalen of het gebruik van antistollingsmiddelen (tijdelijk) gestopt kan worden om de behandeling mogelijk te maken.

Schermafbeelding 2020-09-30 om 13.49.24

Behandeling

Om een goed gebit te behouden zijn bepaalde behandelingen bij de mondhygiënist of tandarts nodig die geen risico vormen als je trombose hebt. Maar soms zijn er meer risicovolle ingrepen nodig, zoals het trekken van tanden en kiezen of het inbrengen van implantaten.

Belangrijk is dat je de tandarts altijd inlicht dat je een antistollingsmedicijn gebruikt. De hulpverlener kan dan bepalen of het in jouw geval nodig is om tijdelijk de inname van de bloedverdunners te onderbreken. Mogelijk kan dit in overleg met de trombosedienst.

Search
Vergroot zoekgebied naar