Zoek je een Lieve Tandarts in Spijkenisse?

Dentiz Centrum voor Mondzorg Spijkenisse

Theemsweg 9A, 3201LT Spijkenisse

Schermafbeelding 2020-12-18 om 13.27.31

Aanwezige professionals

 • Tandartsen: Marco, Gaus, Ana
 • Mondhygiënisten: Katja, Tahnée, Stephanie, Milad, Zolal, Yasemin, Marwa
 • Preventieassistenten: Sarah, Ashley,
 • Tandartsassistenten: Gwenda, Corinne, Ashley, Sara, Cheyenne
 • Receptie: Jacqueline en Esmiralda
 • Tandprotheticus: Wesley
 • Praktijkmanager: Francis
 • Praktijkeigenaren: Katja en Marco

Fijn om te weten:

 • Patiënten worden behandeld in een open, vriendelijke sfeer.
 • Modern centrum voor mondzorg, waar wordt gewerkt met de nieuwste technieken en de patiënt centraal staat.
 • Veel extra aandacht voor kinderen; er wordt gewerkt volgens de Gewoon Gaaf methode.*

 

 • Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Schermafbeelding 2020-12-18 om 13.27.48

Score Lieve Tandarts: 9,4

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Spijkenisse

Lieve Tandarts Dentiz in Spijkenisse

In  2019 heeft Dentiz Centrum voor Mondzorg in Spijkenisse het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen. Sindsdien zijn er veel patiënten terechtgekomen in deze praktijk die enthousiast zijn over de persoonlijke benadering door het team.
Dentiz heeft 2 vestigingen, in Spijkenisse en een gloednieuwe in Dordrecht – gevestigd in het voormalige politiebureau. Dentiz heeft zich onder meer gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Preventie staat daarin centraal. Praktijkeigenaar en tandarts Marco Boschman vertelt: “Onderzoek geeft aan dat kinderen die al op jonge leeftijd gaatjes krijgen of bang zijn voor de tandarts een verhoogde kans op nieuwe gaatjes lopen. Uitgebreide aandacht, regelmatig onderhoud, controle op voeding en tandenpoetsen is dan aangewezen. Juist die zaken die zaken waarvoor je kind bij de kindertandverzorgende aan het beste adres is.” Dentiz staat voor deskundigheid, ervaring en een compleet, hoogstaand aanbod van vrijwel alle disciplines op het gebied van tandheelkunde. Zo kunnen patiënten naast algemene tandheelkunde ook in de praktijken terecht voor onder meer gnathologie, orale kinesiologie – het herstellen van verstoorde bewegingsfuncties van het kauwstelsel – en endodontologie. “We zijn als praktijk tevens gespecialiseerd in gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen. Ingrijpende behandelingen, die vragen om een betrokken, persoonlijke en professionele aanpak.”

 Onderscheidende kwaliteiten van Dentiz

En dat is precies waar Dentiz zich onderscheidt. Als onderdeel van De Lieve Tandarts besteden de teams van beide praktijken extra aandacht aan mensen die angst hebben voor de tandarts.

“We helpen patiënten de stap naar de tandartspraktijk weer te zetten, in elke situatie. Voor angstpatiënten nemen we de tijd. In een rustige omgeving gaan we eerste uitgebreid met elkaar in gesprek. We stippelen een duidelijk behandelplan uit, dat past bij de wensen van de patiënt. Eerst een stukje preventie, het schoonmaken van de mond – puur om de patiënt te laten wennen. Met veel hoor- en wederhoor werken we gefaseerd naar het einddoel toe. Geduldig, in alle rust en in een situatie waarin de patiënt te allen tijde de controle behoudt en de behandeling beheerst.”

Een goede tandartservaring begint bij de eerste afspraak, weet praktijkeigenaar Boschman. “Juist daarom besteden we enorm veel aandacht aan kinderen die de praktijk bezoeken met hun ouders. We werken onder meer met de preventiemethode ‘Gewoon Gaaf’ en zijn tien jaar geleden gestart met een eigen aanpak voor kindertandheelkunde. Daar merken we nu het resultaat van. Kinderen niet bang voor, maar blij met de tandarts. Ze kunnen heel veel aan. Het beste nieuws? De kinderen in onze praktijk hebben bijna geen gaatjes meer. En daar zijn we als lieve tandarts heel trots op.

Beoordeling Mijntje 10 uit 10, november 2020

“De mondhygieniste  en de tandarts werken prima samen. Ik wilde een kunstgebit, maar zij hebben mijn gebit volledig gerenoveerd door middel van composiet behandelingen. Geholpen door tandarts Amany  Tayeb  en mondhygiëniste Sevim Cilenkoglu.”

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Spijkenisse