Zoek je een Lieve Tandarts in Noord-Scharwoude?

Centrum voor Tandheelkunde De Kiezel

Kokkel 22, 1723 HX Noord-Scharwoude

Schermafbeelding 2020-12-22 om 11.47.50

Aanwezige professionals

Tandartsen: Marliek, Naradi, Lodewijk, Caroline, Marijn, Jos (tevens implantoloog) en Jelte en Britt
Mondhygiënisten: Marijke, Denise, Ruby en Zilla
Preventie assistenten: Kim, Marjet, Monique, José
Assistenten: Mariska, Laura, Corinde, Cocky, Marije,
Implantologie assistenten: Jeanny, Madelon, Michelle, Marianne
Baliemedewerkers: Claudine en Ellen
Tandprotheticus: Rik

Fijn om te weten:

  • Veel ervaring in de omgang met patiënten die het lastig vinden naar de tandarts te gaan
  • Ruime openingstijden
  • Extra aandacht voor kinderen.
  • Veel aandacht voor preventie.
  • Ook voor implantaten
  • Gewoon Gaaf praktijk
de kiezel

Score Lieve Tandarts: 9,1

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Noord- en Zuid-Scharwoude

In 2018 kreeg De Kiezel in Noord-Scharwoude, Centrum voor Tandheelkunde, het keurmerk De Lieve Tandarts als een van de eerste praktijken in Nederland.

Bij een lieve tandarts draait het om de mens, niet om de patiënt. Als praktijk passen we ons aan, aan de wensen van de mens. Zonder goede zorg uit het oog te verliezen”, vertelt praktijkeigenaar Jos Deurloo.

De kiezel, centrum voor tandheelkunde, huist in een modern pand met vier behandelkamers, waarin de vertrouwde, persoonlijke sfeer duidelijk voelbaar is. De praktijk is sinds 1978 in Langedijk gevestigd en heeft met name de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. “Dat is onder meer het resultaat van verschillende samenwerkingen en de verwijsfunctie op het gebied van implantologie”, vertelt Deurloo, gespecialiseerd in de (tandheelkundige) implantoloog NVOI en tandarts. “Met name reconstructieve tandheelkunde speelt een grote rol binnen de praktijk. We herstellen wat verloren is gegaan en maken de vorm en functie weer in orde. Van noodzakelijke tandheelkunde – het moeten – naar wenselijke tandheelkunde – het wíllen.”

Vertrouwensband

De Kiezel houdt rekening met alle patiënten. Daarom is de praktijk op dinsdag en donderdag extra lang geopend van 07.00 tot 21.00 uur. “Een uitkomst, voor patiënten en de medewerkers. Een andere ontwikkeling is dat binnen de praktijk de assistentes een belangrijke, leidende rol spelen. Die betrokkenheid zorgt voor een vertrouwensband en een breed gedragen plan van aanpak. Wat we ook doen op tandheelkundig gebied, alles gaat in overleg met de patiënt. Zonder uitzondering. We werken namelijk niet met patiënten, maar met mensen. En iedereen verdient een zo goed mogelijke en de best passende oplossing voor een tandheelkundig probleem. Ook al doen we soms vervelende dingen, we stellen alles op alles om mensen een prettig gevoel te geven. Iedereen voelt zich op z’n gemak en heeft zeggenschap. We herkennen en erkennen onze bezoekers. Ons team is dusdanig ervaren en geschoold, dat we mensen met angst in een ontspannen sfeer zo goed mogelijk helpen. Het fenomeen ‘naar de tandarts moeten’, heerst hier niet. We ontvangen mensen, jong en oud, die naar de tandarts willen. Kinderen stappen van jongs af aan graag in de stoel en krijgen op speelse wijze advies van preventie assistentes over poetsen en mondgezondheid. Zo maken we van iets spannends, iets leuks!”

Over de (ontstaans)geschiedenis van De Kiezel:

Lodewijk Boellaard, tandarts bij De kiezel, beschrijft de geschiedenis als volgt:

Tandeloze grijns in Langedijk. Vanaf 1978 heb ik samen met Hans Hamann en Richard Buyserd, als één van de drie musketiers, de strijd aanbonden tegen het tandbederf in deze regio. Langedijk, toen nog letterlijk vier gaten op een rijtje; Sint Pancras was nog zelfstandig en werd ‘gevuld’ door Peter Bakker. Langedijk had een tandeloze grijns, op z’n best die van een boer met kiespijn.

Langedijk kan weer lachen. De verbetering in kwaliteit van de tandheelkunde hield gelijke tred met de groei van de gemeente. De mondhygiëniste deed haar intrede, ons zwoegen werd beloond met een hoge saneringsgraad op een kwalitatief uitstekend niveau. Langedijk kon weer lachen, nu met een innemende glimlach, hagelwit en bij voorkeur fraai gereguleerd.

Hulp van Jos Deurloo. In het nieuwe millennium staat tandheelkundig Nederland onder druk. Reden: een groeiend tekort aan tandartsen. Met het klimmen der jaren nam mijn werkdruk toe, mijn veerkracht af. Hulp was geboden om ook in de toekomst de kwaliteit veilig te stellen. Nooit had ik kunnen vermoeden dat deze hulp zou komen van iemand die 25 jaar geleden als 2 jarig kereltje mijn praktijk kwam binnenstappen voor zijn eerste controle: Jos Deurloo.

Praktijk wordt maatschap. Met zijn inbreng (talent, veerkracht, humor en een gezonde dosis zelfspot) maakte hij zich onmisbaar in het team, sterker nog, onze samenwerking groeide uit tot een maatschap waarin wij evenredig vertegenwoordigd waren.

Verhuizing in 2006. De praktijk, aanvankelijk gevestigd op de Lindenlaan in Zuid-Scharwoude, groeide uit zijn jasje. In november 2006 ging voor Jos en mij een grote droom in vervulling; sinds die tijd werken wij in de prachtige praktijk zoals u die nu kent op Kokkel 22 te Noord-Scharwoude: De kiezel, centrum voor tandheelkunde.

Verbouwing 2020. De praktijk is na bijna 15 jaar uit zijn jasje gegroeid.  Daarom is er in 2020 een uitbouw geplaatst aan de achterkant. Drie behandelkamers erbij, waar vooral de mondhygiënistes en preventie assistentes gaan werken. Ook komt er een verdieping op, hier komen kantoorruimte, de kantine, kleedkamers en een lesruimte.

Implantologie. Jos Deurloo is, als implantoloog, specialist op het gebied van implantaten. Veel andere tandartsen in de regio maken gebruik van zijn kennis en kunde op dit terrein door patiënten door te verwijzen naar De kiezel.

Sinds januari 2011 wordt het management gevoerd door Jos Deurloo, de praktijkeigenaar. Het team is uitgebreid met verschillende tandartsen.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Noord- en Zuid-Scharwoude e.o.