Zoek je een Lieve Tandarts in Gorinchem?

Kuypers Mondzorg

Mozartstraat 3, 4207 DS Gorinchem

Schermafbeelding 2020-12-19 om 13.13.51

Aanwezige professionals

Tandartsen: Rob (ook tandarts/gnatholoog & praktijkeigenaar), Stefan, Romina, Natascha (tandarts Gewoon Gaaf en voor orthodontie)
● Mondhygiënisten: Sonja, Yvonne en Kim
● Tandartsassistenten: Belinda, Trude, Parwana, Elise, Sabitye, Sheurmaline en Corina
● Tandarts in opleiding: Melisa
● Receptie: Peggy, Marije en Carmen, Corina en Lotte
Preventieassistenten: Elles, Elise en Parwana
● Paro-nazorg assistente: Sandra
● Praktijkmanager: Marieke
Management coördinator: Lotte
● Praktijkhygiëne: Julia en Mendy
● Ortho-assistente: Elise en Sandra
● Klinisch tandprotheticus: Cees

Fijn om te weten:

Alles is erop gericht om problemen in je mond te voorkomen, zoals gaatjes en ongezond tandvlees. Kuypers Mondzorg is de mondzorg-preventiekliniek van Gorinchem

De modernste apparatuur:

 • voor het vervaardigen van een kaakoverzichtsfoto
 • voor een OPG
 • een digitale mondscanner voor het direct of indirect vervaardigen van keramische kronen, vullingen etc.
 • een operatiemicroscoop aanwezig als voor het uitvoeren van uitgebreide wortelkanaalbehandelingen

En niet te vergeten:

 • Alle persoonlijke aandacht die je verdient, ook als je al een tijdje niet naar de tandarts bent geweest van harte welkom!
 • Veel ervaring in het behandelen van mensen die het moeilijk vinden naar de tandarts te gaan.
 • Orthodontie, door een Tandarts voor Orthodontie
 • Gnathologie voor kaakklachten
 • Parodontologie, voor het behandelen van tandvleesproblemen
 • Veel extra aandacht voor kinderen; er wordt gewerkt volgens de Gewoon Gaaf methode.*

 

 • Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Schermafbeelding 2020-12-19 om 13.57.34

Score Lieve Tandarts: 9

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Gorinchem

Kuypers Mondzorg in Gorinchem: een nieuwe standaard voor preventieve mondzorg. Voorlichting en preventie staan centraal in deze tandartspraktijk waar niet (of zo weinig mogelijk geboord wordt).

In 2020 heeft Kuypers Mondzorg in Gorinchem het keurmerk De Lieve Tandarts mogen ontvangen. Er zijn vijf tandartsen aan het werk, twee mondhygiënisten en drie preventie-assistentes. Er is veel persoonlijke aandacht voor de patiënten. Goede communicatie over wensen en mogelijkheden leidt tot de beste behandelingen. Je kunt terecht voor beugelbehandelingen door een Tandarts voor Orthodontie. Ook kunt je terecht voor kaakklachten. De mondhygiënisten voeren behandelingen uit bij tandvleesproblemen. Er wordt  moderne digitale apparatuur ingezet, bijvoorbeeld bij het maken van een kaakoverzichtsfoto, OPG, als ook een CEREC Omnicam digitale mondscanner voor het direct of indirect vervaardigen van keramische kronen, vullingen etc. Ook is er een operatiemicroscoop aanwezig die gebruikt wordt voor het uitvoeren van uitgebreide wortelkanaalbehandelingen.

Tandarts Rob Kuypers startte 33 jaar terug met zijn assistente Ageeth (die nog altijd met hem samenwerkt) aan de Kalkhaven in Gorinchem. Inmiddels werken er meer dan 20 mensen in twee praktijken aan de Mozartstraat. In de nieuwste praktijk zijn voornamelijk mondhygiënisten en preventie assistenten aan het werk die zich richten op het voorkomen van problemen in de mond. Eén van hen houdt zich ook bezig met voeding.

Wat is preventie eigenlijk?

Je mond is de spiegel van gezondheid. Sommige mondbacteriën kunnen een rol spelen bij  diabetes en hart- en vaatziekten. Als je minder weerstand hebt en/of last van stress zie je dat vaak aan je tandvlees. Het is nooit te laat daar iets aan te doen door je voedingspatroon te verbeteren, minder suikerhoudende drankjes tot je te nemen en meer te bewegen.

Gewoon Gaaf, een landelijk preventieprogramma wordt ingezet voor kinderen. Als je het goed inzet en goed gevolgd wordt heb je veel minder kans op gaatjes. De ouders worden er ook bij betrokken. Maar ook volwassenen hebben baat bij soortgelijke preventieprogramma’s. Het is veel beter ziektes in je mond te voorkomen. Dat is altijd beter dan genezen. In die zin is mondzorg een beter term dan tandheelkunde, zorg voor je mond in plaats van het helen van tanden.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Gorinchem