Zoek je een Lieve Tandarts in Zwolle?

Mondzorg Centrum Overtoom

Overtoom 51, 8043 LZ Zwolle

Schermafbeelding 2020-12-29 om 12.47.17

Aanwezige professionals

 • Tandartsen: Ron Veijer, Jasper ten Bos, Otilia Mihaila, Kirsten Holst en Lianne Potkamp
 • Mondhygiëniste en praktijkeigenaresse: Nasrin Wiersma – Malakian
 • Mondhygiëniste: Nieuwsja Malakian
 • (Preventie-) assistente: Heleen
 • Assistentes: Heleen, Daniëlle, Shannon, Dhelal en Milana

Fijn om te weten:

 • Modern vormgegeven praktijk in Zwolle – Stadshagen
 • Op zaterdag geopend
 • Veel aandacht voor kinderen
 • Zeer moderne apparatuur
 • Heel moderne praktijk, en qua hygiëne conform de meest recente richtlijnen
 • Gericht op preventie, “voorkomen beter dan genezen”
 • Onderhoud van het gebit staat centraal door mondhygiëne
 • Ook praktijk voor orthodontie
 • Zeer toegankelijk (ook voor mensen met een fysieke beperking)
 • Mondhygiëniste gespecialiseerd in het omgaan met mensen die het lastig vinden naar de mondhygiënist en/of tandarts te gaan
 • Veel extra aandacht voor kinderen; er wordt gewerkt volgens de Gewoon Gaaf methode.*

 

 • Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Schermafbeelding 2020-12-29 om 14.56.43

Score Lieve Tandarts: 8,6

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Zwolle

Vanaf de zomer van 2018 heeft Mondzorg Centrum Overtoom in Zwolle (Stadshagen) het keurmerk De Lieve Tandarts

 “Een patiënt moet zich in elke situatie op zijn of haar gemak voelen en daar speelt de tandarts een belangrijke rol in”, stelt Nasrin Wiersma-Malakian, praktijkeigenaar en mondhygiënist.

Mondzorg Centrum Overtoom is een nieuwe praktijk voor het hele gezin, waar preventie het hoofdmotto is. “Want wat je voorkomt, hoef je niet te genezen. Doordat we als mondhygiënisten en tandarts nauw samenwerken, kunnen we de patiënt alle mondzorg bieden. Dat is de kracht van onze groepspraktijk.” Het centrum is naast het adres voor algemene tandheelkunde ook gespecialiseerd in orthodontie. Doordat deze tak van mondzorg eveneens inpandig is, is een verwijzing niet nodig. “We hebben elk gebit duidelijk in kaart, waardoor we snel kunnen handelen. Een vervolgafspraak is zo gemaakt, zonder dat een kind of volwassene aangewezen is op een andere praktijk.”

De vertrouwde sfeer en het totaalplaatje, maken dat een bezoek aan Mondzorg Centrum Overtoom voor veel gezinnen een prettige ervaring is. “Dat begint al bij de eerste afspraak, die is anders dan bij andere praktijken. We reserveren extra tijd voor een intake, waarbij we kennismaken en de tandheelkundige wensen en klachten uitgebreid bespreken en een mondonderzoek uitvoeren.” Ook de behandelingen door de mondhygiënisten en tandarts gebeuren in alle rust. “Ons team bestaat uit specialisten die rust uitstralen en vooral uitgebreid te werk gaan, zodat elke patiënt verzekerd is van een persoonlijke aanpak.”

Handige mondzorgtips voor kinderen én ouders

Vooral kinderen voelen zich snel op hun plek in dit mondzorg centrum in Zwolle, waar zij alle zorg en aandacht genieten dat een – toch wel een beetje spannend – bezoek aan de praktijk vraagt. “Dat geldt voor alle kinderen, maar nog net een beetje meer voor kinderen die bang zijn voor de tandarts. We zijn als team gespecialiseerd in de omgang met angstige kinderen. Tijdens het eerste bezoek wordt de mate van angst in kaart gebracht en op basis van dit cijfer stellen we een behandelplan op. Van tevoren bespreken we alle stappen, zodat kinderen weten wat er gaat gebeuren.”

“Ook laten we kinderen spelenderwijs zien hoe zij moeten poetsen en hoe ze hun mond schoonhouden, en geven we tips voor het voorkomen van mondproblemen.” Tijdens de behandeling kijken en leren ouders mee. “Want uiteindelijk moeten zij de kinderen ondersteunen. Niet alleen met het oog op gebitsverzorging, maar ook door te letten op voeding en drinken. Als lieve tandarts neem je de tijd voor patiënten, jong en oud. Er valt zoveel te voorkomen!”

Mondzorg Centrum Overtoom in Zwolle is tevens een ‘Gewoon Gaaf’ praktijk. Dit betekent dat kinderen tot 18 jaar volgens een planning die past bij de mond en het gebit van het patiëntje regelmatig langs komen op de praktijk voor controle en de noodzakelijke schoonmaak. Verder wordt de gezondheid van het tandvlees heel goed in de gaten gehouden.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Zwolle