Zoek je een Lieve Tandarts in Zaandam?

Mondzorg Teakhout

Teakhout 114, 1507 EM Zaandam

Schermafbeelding 2020-12-29 om 11.18.08

Aanwezige professionals

 • Tandartsen: Irene, Marissa, Ynke en Anna
 • Mondhygiënisten: Betül en Susanne
 • Assistentes: Ewa en Ilse
 • (Paro)Preventie-assistentes: Barbara en Marije
 • Praktijkhouder: Susanne
 • Praktijkmanager: Kalè
 • Receptie: Melanie

Fijn om te weten:

 • Ruime ervaring met de behandeling van kinderen en  patiënten die het moeilijk vinden naar de tandarts te gaan
 • Helder en transparant over behandeling en kosten
 • Behandeling ook ’s avonds mogelijk
 • Ouderbijeenkomsten op basisscholen en peuterspeelzalen mogelijk, eventueel speciaal ontwikkelde workshop aan basisschoolkinderen in kleine groepjes zodat het effectiever is dan een groepsvoorlichting. Hiervoor moet een basisschool wel even contact opnemen
 • Veel extra aandacht voor kinderen; er wordt gewerkt volgens de Gewoon Gaaf methode.*

 

 • Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Schermafbeelding 2021-05-17 om 20.44.40

Score Lieve Tandarts: 9

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlMondzorg Teakhout is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Over deze tandartspraktijk in Zaandam

Mondzorg Teakhout heeft in 2018 het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst genomen.

Mondzorg Teakhout in Zaandam is een one-stop-shop voor mondgezondheid. “Een totaalplaatje, precies waar mensen in deze tijd om vragen”, zegt praktijkhouder en mondhygiënist Susanne den Brave. “Van poetslessen voor kinderen, tot het vervaardigen van implantaten. En ga zo maar door.” Om iedereen de kans te geven op het gewenste moment een bezoek aan onze praktijk te brengen, zijn we ook drie werkdagen per week ’s avonds geopend en kan men om de week ook op zaterdag bij ons terecht.”

Mondzorg Teakhout in Zaandam is een tandartspraktijk ‘nieuwe stijl’, waarin tandartsen en mondhygiënisten nauw samenwerken en onderlinge communicatie de sleutel naar een tevreden patiënt is. “Alle zorg voor jong en oud, met als doel een leven lang een gezonde mond. Daar besteden we veel aandacht aan. De tijd nemen voor een patiënt, is zó belangrijk. En die ruimte is er binnen onze praktijk. We informeren mensen zo goed en persoonlijk mogelijk bij het gezond houden van het gebit. Preventie is de basis van een goede mondgezondheid.” Voor Mondzorg Teakhout telt kwaliteit. “Op alle gebieden”, benadrukt Den Brave. “Van het stukje preventie en onderhoud bij de mondhygiënist tot het oplossen van problemen door de tandarts; iedereen moet bij ons met een lach binnenstappen en met een lach vertrekken.”

 

Enthousiaste, open benadering en begeleiding van Mondzorg Teakhout

De enthousiaste, open benadering en begeleiding van Mondzorg Teakhout is in veel gevallen een oplossing voor mensen met angst voor de tandarts. “We proberen elke drempel weg te nemen, met als gevolg dat we inmiddels veel angstige patiënten kunnen helpen. In sommige gevallen zijn dit mensen die letterlijk dertig jaar niet naar de tandarts zijn geweest.” Ook kinderen krijgen alle aandacht van het team. “Kinderen hebben bij ons een speciaal plekje. Net als met angstige patiënten gaan we als team heel goed om met onze jongste bezoekertjes. We krijgen heel veel positieve feedback. Dat vinden wij leuk om te horen!”, lacht Den Brave.

De tandarts die meer doet

Naast de behandelingen, van alle reguliere tandheelkundige zorg tot en met diverse specialisaties, zet Mondzorg Teakhout zich ook buiten de praktijk in voor een gezond gebit. Zo worden workshops op basisscholen georganiseerd om kinderen alles te leren over een goede mondverzorging. “Daarmee onderscheidt Mondzorg Teakhout zich en mag het zich met recht een lieve tandarts noemen”, zegt Jan Henk Nawijn, initiatiefnemer van De Lieve Tandarts. “Wij verwachten een bepaalde standaard in de geboden tandzorg en het onderdeel preventie, gecombineerd met persoonlijke aandacht. Bij een lieve tandarts staat de patiënt centraal, in élke situatie.”

Den Brave: “Waar De Lieve Tandarts voor staat en het doel wat het keurmerk voor ogen heeft, sluit aan bij onze visie. We willen en kunnen vrijwel iedereen op een persoonlijke, passende manier helpen. We nemen nog patiënten aan, dus ik roep iedereen op de stap te maken. Pas dan kunt u het echt ervaren.”

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Zaandam