Zoek je een Lieve Tandarts in Oosterhout?

Tandartspraktijk Valster

Mathildastraat 14, 4901 HC Oosterhout

Schermafbeelding 2020-12-22 om 12.28.28

Aanwezige professionals

  • Tandarts: Marije Valster
  • Preventieassistentes: Rachel, Ursula en Suzanne
  • Tandartsassistente Joyce
  • Receptie Karin en Joyce

Fijn om te weten:

  • Gezellige dorpspraktijk waar iedereen welkom is.
  • Veel persoonlijke aandacht, ook voor kinderen
  • Altijd de tijd om je op je gemak te stellen
  • Klein team vaste medewerkers
  • Duidelijk over de kosten, inzage in vergoeding door je verzekering
  • Iedereen welkom, ook als je het lastig vindt om naar de tandarts te gaan of als je al lang niet meer bent geweest
Schermafbeelding 2020-12-22 om 12.29.32

Score Lieve Tandarts: 8,1

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Oosterhout

Tandartspraktijk Valster, een gezellige dorpspraktijk in Oosterhout

In 2019 kreeg Tandartspraktijk Valster het keurmerk De Lieve Tandarts. Een gezellige dorpspraktijk in Oosterhout. Door het team van tandartspraktijk Valster wordt graag veel tijd en aandacht besteed aan preventie, cosmetische tandheelkunde, behandelingen van kinderen en angstige patiënten. Iedereen in de praktijk hecht heel veel waarde aan het persoonlijk contact met de patiënten. Er wordt gebruik gemaakt van  de preventiemethode voor kinderen Gewoon Gaaf.

Binnen de praktijk wordt er veel aandacht besteed aan de kwaliteit en de hygiëne. Maar er heerst ook een ontspannen sfeer, wat je onder meer  terug ziet in de gezellige wachtkamer waarin rekening is gehouden met kinderen. Er wordt in deze tandartspraktijk in Oosterhout altijd rekening gehouden met jouw wensen. Indien nodig wordt er meer tijd voor je ingepland.

Preventieprogramma Gewoon Gaaf (van Ivoren Kruis) wordt toegepast in Tandartspraktijk Valster in Oosterhout

Gewoon Gaaf is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts of mondhygiënist geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Hij begeleidt het kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgt de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Heeft hij (beginnende) gaatjes in zijn gebit? Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij de (ouder van) het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal hij de kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling geven. Maar meestal zijn die behandelingen niet nodig. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Goed tandenpoetsen en napoetsen

Een gezonde mond begint met het op de juiste manier zorgvuldig poetsen van de tanden en kiezen met fluoridetandpasta. Gewoon Gaaf-mondzorgverleners coachen hun patiënten daarbij. Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar kinderen poetsen nog niet overal even goed. Daarom is hulp nodig! Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Adviseer daarom de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1 keer per dag na te poetsen, ook als elektrisch wordt gepoetst. Met het napoetsen maken ouders tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het tiende jaar blijft het belangrijk dat ouders en mondzorgverleners het tandenpoetsen begeleiden en controleren.

De Gewoon Gaaf-methode helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden.

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Oosterhout