Zoek je een Lieve Tandarts in Haulerwijk?

Tandartspraktijk Haulerwijk

Meester Jongebloedstraat 1, 8433 NA Haulerwijk

Schermafbeelding 2020-12-20 om 08.29.36

Aanwezige professionals

 • Tandartsen: Saskia (tevens praktijkeigenaar) en Jitske
 • Mondhygiëniste: Evelien
 • Preventie assistentes: Riemkje, Gea en Aafke
 • Tandartsassistente: Ipie
 • Receptie: Mirjam

Fijn om te weten:

 • Mensgerichte’ praktijk, veel tijd en ruimte voor de patiënt
 • Er wordt actief meegedacht over oplossingen
 • Gewoon Gaaf: preventieprogramma voor kinderen. Voorkom gaatjes!
 • Veel ervaring met het behandelen van mensen die het lastig vinden naar de tandarts te gaan
 • Veel extra aandacht voor kinderen; er wordt gewerkt volgens de Gewoon Gaaf methode.*

 

 • Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Schermafbeelding 2020-12-20 om 08.28.44

Score Lieve Tandarts: 9,2

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze tandartspraktijk in Haulerwijk

Tandartspraktijk Haulerwijk: Tandarts Saskia en haar team streven naar het voorkomen van problemen met je mondgezondheid.

In 2019 heeft Tandartspraktijk Haulerwijk het keurmerk De Lieve Tandarts ontvangen.

 

Persbericht van De Lieve Tandarts

Haulerwijk, september 2019 – Tandartspraktijk Haulerwijk is een lieve tandarts! De praktijk nam onlangs het keurmerk De Lieve Tandarts in ontvangst. Dit bijzondere keurmerk wordt uitgereikt aan een selectie van praktijken die elk persoonlijk bezocht worden door het bemiddelingsplatform.

De kleinschalige, betrokken praktijk in het Friese dorp voldoet aan alle gestelde voorwaarden op het gebied van persoonlijke aandacht, preventie en intensieve begeleiding van patiënten, in het bijzonder angstpatiënten en kinderen. Daarmee draagt Tandartspraktijk Haulerwijk bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: iedereen weer naar de tandarts!

De moderne praktijk, gevestigd in een voormalige schoolgebouw in het Friese dorp, staat midden in de gemeenschap. “We zijn een algemene praktijk, gericht op complete mondzorg voor het hele gezin”, zegt praktijkhouder en tandarts Saskia Dijkstra. In het multifunctionele gebouw zijn naast de tandartspraktijk verschillende andere zorginstellingen gevestigd, wat ‘De Nije Rank’ tot een gezondheidscentrum maakt. “Veel mensen waarderen wat we hebben neergezet als ondernemers. Dat merk je. Patiënten hebben vaak een persoonlijke herinnering aan dit gebouw. Wij hopen als tandartspraktijk met onze werkwijze patiënten nieuwe, positieve ervaringen te geven.”

 

De mens centraal en extra aandacht voor kinderen

Voor Tandartspraktijk Haulerwijk staat de mens centraal. “We vinden het heel belangrijk mensen op een prettige, persoonlijke manier te benaderen.” Vooral kinderen en angstpatiënten komen in een warm bad terecht bij de tandartspraktijk. “Ik heb zelf in het verleden als angsttandarts gewerkt in een ziekenhuis. Wat mij opviel is dat angst voor de tandarts bij het gros van de mensen ontstaan is door een vervelende ervaring uit het verleden. Dit toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om van jongs af aan iedereen de aandacht te geven die hij of zij verdient. Juist daarom besteden wij als tandartsen en mondzorgspecialisten extra aandacht en zorg aan kinderen.”

Beoordelingen van Tandartspraktijk Haulerwijk

September 2020, Richard: gemiddelde 10

Vriendelijkheid, relax, begripvol

Wil je eventueel nog wat extra’s kwijt?: Ik ben zeker zo’n drie jaar niet naar de tandarts geweest ivm angst. Ik ben in contact gekomen met jullie praktijk door mijn vriendin Ria Sikkema en dat ik voor een behandeling bij Jeroen Vermeulen kwam en een folder zag liggen van de lieve tandarts. De eerste grote stap voor mij was jullie bellen voor informatie.
Vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn, een afspraak was dan ook zo gemaakt. De tandarts was stap 2, heb haar verteld van mijn angst en ze is rustig en geduldig te werk gegaan samen met een lieve assistente. Dikke duim daarvoor. Mondhygiëniste was  stap 3. Wat een totaal andere werkwijze heeft zij, mijn vorige deed me vaak pijn. Ook voor haar een dikke duim.

Vandaag moesten er twee kiezen eruit. Ik zag er enorm tegen op.  Maar Ik ben dapper in de stoel gaan liggen .Wederom weer liefheid ,begrip en geduld  van de tandarts en de assistente. Ik heb  er een mooie tijd in gezeten omdat een wortel van de kies afbrak. Dus dat werd priegelen voor de tandarts die het zo voorzichtig mogelijk deed naar mijn idee. Het was een rot klusje maar ze wou me een bezoek aan de kaak chirurg besparen. En ze bleef geduldig door gaan .Dank u dank u .

Ik wil niet zeggen dat ik nu lachend naar de tandarts ga . Het is voor mij een echte stap maar door jullie liefheid en geduld en begrip is de stap zeker een stuk kleiner geworden. (…) Ik  zou het zeer op prijs stellen dat  deze mondhygiëniste  en tandarts mijn vaste behandelaars blijven.

Beoordeling oktober 2019, Jitske: gemiddelde 9,4

Ik voel mij gehoord en serieus genomen

 

‘Gewoon gaaf’ en ondersteuning bij angst

Om het tandartsbezoek van de jongste patiëntjes zo leuk mogelijk te maken, werkt de praktijk onder meer met ‘Gewoon Gaaf’. Deze preventiemethode leert kinderen op speelse wijze alles over het gebit. Hoe houd je je gebit gaaf? Waar moeten jij én je ouders op letten bij het voorkomen van gaatjes? En wat is nu eigenlijk de beste manier om je tanden te poetsen? “Preventie is zo belangrijk! We leren kinderen en hun ouders alles over de mondgezondheid en het voorkomen van gebitsproblemen. Door onze betrokken aanpak wordt het voor kinderen een stukje gewenning en leggen we een goede basis. Zowel in de mond als in het hoofd. Want in onze beleving dragen we op deze manier bij aan het voorkomen van angst voor de tandarts op latere leeftijd.”

Praktijkeigenaresse van Tandartspraktijk Haulerwijk Saskia Dijkstra: “De kracht van onze praktijk is dat het vertrouwd en herkenbaar voelt. Voor alle leeftijden. Op het moment dat een patiënt met angst de stap maakt, nemen we alle tijd. We gaan in gesprek, achterhalen waar de angst vandaan komt en zoeken de beste manier om hiermee om te gaan. Het belangrijkste is dat mensen altijd de controle houden voor en tijdens een behandeling. Voor mij en voor ons team is deze aanpak heel logisch, het hoort bij wie wij zijn. We zijn van nature mensen die de patiënt echt voorop zetten. Zo bouwen we samen aan een vertrouwensrelatie en een gezond, sterk gebit.”

Ja, dit wordt mijn lieve tandarts in Haulerwijk