Zoek je een Lieve Mondhygiënist in Heiloo?

Mondhygiënistenpraktijk Heiloo

De Strandwal 32, 1851 VM Heiloo

Schermafbeelding_2020-12-12_om_14.43.31-removebg-preview

Aanwezige professionals

Mondhygiënisten: Simone Hackenitz, Marieke Kwast, May Lin Droog  en Noor Garali

Assistente: Silifea Ilias

Fijn om te weten:

  • Ook mondzorg aan huis mogelijk in Heiloo en Alkmaar!
  • De eerste zelfstandige mondhygiënist in Nederland (al sinds 1990)
  • Persoonlijk toegespitste behandeling, met een optimaal resultaat!
  • Leuk team, laagdrempelige praktijk met informele sfeer
  • Mocht de drempel voor de tandarts nog te hoog zijn, dan is een afspraak met Simone en haar team een prima eerste stap.
  • Gewoon Gaaf preventie methode voor kinderen*
  • Kinderen gratis (basisbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering)
  • AIR FLOW ONE: De nieuwste manier van professionele gebitsreiniging. Het is een snelle en pijnloze manier om plaque en licht tandsteen te verwijderen zonder beschadiging van het zachte of het harde weefsel.
Mobiele mondzorg in Heiloo en Alkmaar

Score Lieve Mondhygiënist: 8,8

Als je patiënt bent bij deze praktijk kun je hieronder je ervaring delen met De Lieve Tandarts.

Over deze mondhygiënistenpraktijk in Heiloo

Gebitspreventie is essentieel voor een gezonde mond. Niet alleen om gebitsproblemen te voorkomen, maar ook voor het behouden en beschermen van een goede mondhygiëne en gezondheid”, aldus Simone Hackenitz-Hoogendoorn.

Een mooi gebit is een origineel gebit. “Een kleine investering in gebitsverzorging voorkomt enorm veel problemen. En zeg nu zelf: een schoon, fris gebit, dat is toch heerlijk?” Ook bij mogelijke gebitsproblemen schiet Mondhygiënistenpraktijk Heiloo te hulp. “Samen nemen we de verwachtingen door en werken we aan het verbeteren van de mondgezondheid.” Buiten volwassenen weten ook kinderen de praktijk in Gezondheidscentrum De Strandwal te vinden. Tot groot genoegen van Hackenitz. “We laten kinderen en ouders zien dat tandenpoetsen helemaal niet vervelend is en helpen op een positieve manier jong en oud het gebit gezond te houden.”Belangrijk om nog te vermelden is dat er in de praktijk gewerkt wordt met Gewoon Gaaf, dé preventiemethode voor kinderen.

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten (gaatjes in je tanden of kiezen) kan leiden.

“De Lieve Mondhygiënist komt op waar wij als beroepsgroep voor staan. Een lieve mondhygiënist is benaderbaar, niet autoritair, bereikbaar voor iedereen en begeleidt patiënten bij het verbeteren en optimaliseren van de tandzorg en -gezondheid.” De persoonlijke aanpak begint al bij het intakegesprek. “Intakes vinden nooit in de behandelstoel plaats, maar altijd ontspannen aan tafel. Ik wil weten wie ik in de stoel heb zitten. We nemen de tijd om een oplossing te vinden en een mondzorgplan op te stellen.” En dat doet Hackenitz niet alleen in haar eigen praktijk, maar net zo lief op locatie.

Simone Hackenitz en haar team steken veel tijd en aandacht in het persoonlijk bezoeken van dementerenden, zorgbehoevenden en kwetsbare mensen, zodat ook deze risicogroepen kunnen rekenen op passende behandelingen en ondersteuning. “Als patiënten niet naar mij kunnen komen, ga ik naar hen toe”, klinkt het overtuigend. Ook mantelzorgers wordt de helpende hand geboden. Zo wordt elk kwartaal een voorlichtingsavond over tandzorg gehouden om hen te ondersteunen bij de gebitsverzorging van de zorgbehoevende.

De praktijk bevindt zich in een gezondheidscentrum waar je allerlei disciplines aantreft en waar goed samengewerkt wordt. Dat biedt allerlei voordelen plus de mogelijkheid dat je meerdere afspraken kunt maken met verschillende zorgspecialisten in Heiloo in hetzelfde gebouw.

Ja, dit wordt mijn lieve mondhygiënist in Heiloo